15 Ιούλιος 2019, 11:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 15 Ιούλιος 2019, 10:29

TRT Haber: Οι πύραυλοι του συστήματος S-400 θα περάσουν από το Αιγαίο

  • TRT Haber: Οι πύραυλοι του συστήματος S-400 θα περάσουν από το Αιγαίο
    (Φωτ. αρχείου: EPA / STR)

Μπορεί τα πρώτα τμήματα του αντιαεροπορικού συστήματος S-400 να παραδόθηκαν στην Τουρκία με αεροσκάφη, ωστόσο, οι ρωσικοί πύραυλοι θα μεταφερθούν στη γειτονική χώρα μέσω... θαλάσσης. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του τουρκικού καναλιού TRT HABER, το βασικό κομμάτι του στρατωτικού εξοπλισμού που αγόρασε και παραλαμβάνει η Τουρκία, θα περάσει μέσα από το Αιγαίο! H μεταφορά των πυραύλων θα γίνει με ειδικά πλοία, χωρίς ωστόσο να δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε θα συμβεί αυτό.

Θυμίζουμε ότι ήδη επτά ρωσικά αεροσκάφη «Αντόνοφ» έχουν μεταφέρει στη γειτονική χώρα εκτοξευτές, ραντάρ και το κέντρο διοίκησης.

Η παράδοση των S-400 γίνεται στο πλαίσιο της συμφωνίας με τη Ρωσία. Η παράδοση θα γίνει σε τρεις παρτίδες. Η πρώτη και δεύτερη παρτίδα του αντιαεροπορικού συστήματος συμφωνήθηκε να παραδοθούν με αεροσκάφη. Όμως, τα πιο «ευαίσθητα» τμήματα του αντιαεροπορικού συστήματος, οι πύραυλοι, θα μεταφερθούν και θα παραδοθούν δια θαλάσσης. Για την ώρα, δεν είναι σαφές πότε θα έχει ολοκληρωθεί η παράδοση του συστήματος, πού θα εγκατασταθεί και πότε θα ξεκινήσει να είναι επιχειρησιακό.

  • Πηγή: skai.gr