14 Ιούλιος 2019, 23:35 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2019, 22:40

Τις κινήσεις του Μητσοτάκη αναμένει ο Ερντογάν

  • Η αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ποντίων ανάχωμα στον επεκτατισμό της Τουρκίας
    (Φωτ.: EPA)

Τις πρώτες κινήσεις της νέας ελληνικής κυβέρνησης αναμένει η Άγκυρα, όπως διεμήνυσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος, όμως, επέμεινε στη συνέχιση των τουρκικών δραστηριοτήτων στην Ανατολική Μεσόγειο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η φασαρία που γίνεται δεν μας ενδιαφέρει και ιδιαίτερα».

«Θα δούμε τη στάση που θα τηρήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τι εξελίξεις θα υπάρξουν με την Ελλάδα. Σε επίπεδο συνομιλιών χρησιμοποιήσαμε ωραίους χαρακτηρισμούς ο ένας για τον άλλον. Ελπίζω πως μπορούμε να φέρουμε σε καλύτερο σημείο τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, αν μείνει πιστός στις εκφράσεις του, τις  τηρήσει  και κάνει τα απαραίτητα βήματα», ανέφερε. Στη συνέχεια υπογράμμισε ότι θα γίνουν συναντήσεις ώστε κάθε πλευρά να δει τι ζητάει η άλλη. «Οι επιτροπές μας θα το εξετάσουν, και θα κάνουμε τα απαραίτητα βήματα», εξήγησε.

Για την Ανατολική Μεσόγειο πρόσθεσε ότι το πλωτό γεωτρύπανο «Γιαβούζ» και το ερενητικό «Μπαρμαρός» θα συνεχίσουν όλα τα βήματα της Τουρκίας, μαζί με όλες τις δυνάμεις του ναυτικού και της αεροπορίας. «Εκεί πετούν και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη μας», τόνισε.

  • Με πληροφορίες από Habertürk, IBNA.