14 Ιούλιος 2019, 21:41 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Οκτώβριος 2019, 12:52

Το «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανουσάκη στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης

  • Το «Κόκκινο Ποτάμι» του Μανουσάκη στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης
    Οι πρωταγωνιστές δεν αρνούνται να φωτογραφηθούν στο περιθώριο των γυρισμάτων (πηγή: εφ. «Χρόνος»)

Σχεδόν 100 χρόνια πίσω έχει γυρίσει ο χρόνος στην Παλιά Πόλη της Ξάνθης, καθώς εδώ και μέρες πραγματοποιούνται γυρίσματα για την πολυαναμενόμενη νέα δουλειά του Μανούσου Μανουσάκη, «Το κόκκινο Ποτάμι», το οποίο είναι βασισμένο στο ομότιτλο ιστορικό μυθιστόρημα του Χάρη Τσιρκινίδη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Τα γυρίσματα που αναμένεται να διαρκέσουν μέχρι τις 19 Ιουλίου ξεκίνησαν από την πλατεία Μητροπόλεως.

Μάλιστα, τα κοστούμια και η ατμόσφαιρα εποχής έκαναν πολλούς να κοντοσταθούν για μια φωτογραφία ή για να παρακολουθήσουν κάποιες από τις σκηνές. Το συνεργείο επισκέφθηκε και ο δήμαρχος Ξάνθης Μπάμπης Δημαρχόπουλος, ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για την καλύτερη διαφήμιση που θα μπορούσε να έχει η πόλη, μιας και ο Μανούσος Μανουσάκης είναι γνωστός ως ο σκηνοθέτης των μεγάλων επιτυχιών.

Για τις ανάγκες των γυρισμάτων βοήθεια προσέφεραν τόσο ο Σύλλογος Ποντίων Ν. Ξάνθης όσο και ο Σύλλογος για την Προστασία και την Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης Ξάνθης. Άλλωστε, πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να δηλώσουν παρών στην πρόσκληση να λάβουν μέρος ως βοηθητικοί ηθοποιοί.

Η 15χρονη Θώμη Γκόγκου, για παράδειγμα, ταξίδεψε από την Κομοτηνή για να παίξει το ρόλο της νεαρής που μόλις αποφοίτησε από το παρθεναγωγείο. Όπως δήλωσε στο Χρόνο, έστειλε το βιογραφικό της και κάπως έτσι πραγματοποιήθηκε το όνειρό της να λάβει μέρος στα γυρίσματα και να γνωρίσει από κοντά τον σκηνοθέτη.