14 Ιούλιος 2019, 18:19 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2019, 18:46

Έρχεται η κακοκαιρία «Αντίνοος» με βροχές και καταιγίδες

  • Έρχεται η κακοκαιρία «Αντίνοος» με βροχές και καταιγίδες
    (Φωτ.: EPA / Narendra Shrestha)

Μεγάλο, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να είναι το… διάλειμμα από το καλοκαίρι, καθώς ψυχρές αέριες μάζες στη μέση και ανώτερη ατμόσφαιρα θα κινηθούν προς την Ελλάδα και θα έχουν σαν αποτέλεσμα την επικράτηση συνθηκών έντονης αστάθειας. Μάλιστα, η μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ονόμασε «Αντίνοο» την κακοκαιρία που θα εκδηλωθεί με ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα εκδηλωθούν σε αρκετές περιοχές της χώρας και κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και από πολύ ενισχυμένους ανέμους.

Σήμερα βροχές και καταιγίδες αναμένονται κυρίως στα κεντρικά, ανατολικά και βόρεια ηπειρωτικά, συμπεριλαμβανομένης της Αττικής, αλλά και στο βορειοανατολικό Αιγαίο. Ιδίως στη βόρεια Ελλάδα υπάρχει αυξημένη πιθανότητα χαλαζοπτώσεων. Αύριο, βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στα ηπειρωτικά, με τοπικά έντονα φαινόμενα και με πιθανότητα για λίγες χαλαζοπτώσεις στα βόρεια.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία, η ημέρα με τα ισχυρότερα και πιο επικίνδυνα φαινόμενα θα είναι η Τρίτη. Οι έντονες βροχές και οι πολύ ισχυρές καταιγίδες αναμένεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και κατά τόπους στο Αιγαίο και στο Ιόνιο. Τα φαινόμενα θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά την Τετάρτη.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι προβλεπόμενες βροχοπτώσεις από τις μεσημεριανές ώρες της Κυριακής έως και τις βραδινές ώρες της ερχόμενης Τετάρτης.