14 Ιούλιος 2019, 17:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2019, 16:51

Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Κωνσταντινίδη – Το αφιέρωσε στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Παγκόσμιο ρεκόρ από τον Κωνσταντινίδη – Το αφιέρωσε στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: Facebook / Thanasis Konstantinidis)

Στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων αφιέρωσε ο Παραουλυμπιονίκης Θανάσης Κωνσταντινίδης το παγκόσμιο ρεκόρ που πέτυχε στη δισκοβολία κατηγορίας 32 κατά τη χθεσινή πρεμιέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου ΟΠΑΠ 2019 που φιλοξενείται στο ΟΑΚΑ. «Αφιερώνω και όλες τις προσπάθειές μου στα υπόλοιπα αγωνίσματα, και εγώ και η οικογένειά μου», είπε. Όπως εξήγησε, ανάμεσα στα θύματα ήταν και οι παππούδες του.

Ο δύο φορές Παραολυμπιονίκης του Ρίο είχε την καλύτερη βολή στα 20,86 μέτρα, σχεδόν δυόμισι μέτρα πάνω από το δικό του παγκόσμιο ρεκόρ (18,39 μ.) που πέτυχε πριν από δύο χρόνια στην Αθήνα.

Μετά το τέλος του αγώνα θέλησε να ευχαριστήσει και τους ανθρώπους που είναι δίπλα του, οι οποίοι τον αγαπούν και τον στηρίζουν. «Υπόσχομαι να συνεχίσω πιο δυνατός», σημείωσε.

Την πρώτη ημέρα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Στίβου ΟΠΑΠ 2019 ξεχώρισε και το παγκόσμιο ρεκόρ της Στέλλας Σμαραγδή στο τριπλούν κατηγορίας 47, με επίδοση 9,95 μ. στην πρώτη κιόλας προσπάθεια. Επίσης σημειώθηκαν και 27 νέα πανελλήνια ρεκόρ αλλά και αρκετές σπουδαίες επιδόσεις ενόψει του Παγκόσμιου που θα γίνει τον Νοέμβριο στο Ντουμπάι.