14 Ιούλιος 2019, 09:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 14 Ιούλιος 2019, 10:05

Χάος σε Αχαΐα και Ναυπακτία από την κακοκαιρία – Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 1.000 άνθρωποι (βίντεο)

  • Χάος σε Αχαΐα και Ναυπακτία από την κακοκαιρία – Απεγκλωβίστηκαν πάνω από 1.000 άνθρωποι (βίντεο)

Μετά τη φονική καταστροφή στη Χαλκιδική, η κακοκαιρία προκάλεσε χθες το βράδυ και σήμερα τα ξημερώματα, σοβαρά προβλήματα σε πολλές περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας, ευτυχώς χωρίς να θρηνήσουμε κι άλλα θύματα. Επί τουλάχιστον τρεις ώρες έβρεχε καταρρακτωδώς με αποτέλεσμα να φουσκώσουν ποτάμια αλλά και να μετατραπούν σε ποτάμια δρόμοι στους δύο νομούς. Περισσότερα από 1.100 εγκλωβισμένα άτομα διασώθηκαν από άνδρες της Πυροσβεστικής στο Δρέπανο Αχαΐας, τον Πλατανίτη  Ναυπάκτου, στον Άγιο Παντελεήμονα Αντιρρίου, στη Μακύνεια και την Ιόνια οδό.

Αν και τα φαινόμενα έχουν γίνει λίγο πιο ήπια αυτή την ώρα, η Πολιτική Προστασία και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή.

Αυτήν την ώρα κανονικά διεξάγεται πλέον η κυκλοφορία των οχημάτων στην Ιόνια οδό στο ρεύμα προς Αντίρριο, στη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου και στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων, όπου νωρίτερα είχαν προκληθεί προβλήματα λόγω της έντονης βροχόπτωσης. Η Ιόνια οδός παραμένει κλειστή στο ρεύμα από Αντίρριο προς Ιωάννινα μέχρι το ύψος της Γαβρολίμνης Αιτωλοακαρνανίας λόγω συσσώρευσης υδάτων.