13 Ιούλιος 2019, 21:42 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2019, 21:23

Περισσότερες από 10 προσαγωγές για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου στην Κρήτη

  • Ανθρώπινα οστά εντοπίστηκαν στον Πηνειό
    (Φωτ. αρχείου)

Περισσότερες από δέκα προσαγωγές ατόμων έχουν γίνει μέχρι τώρα από τις διωκτικές Αρχές στην Κρήτη, που συνεχίζουν τις έρευνες για τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου Σούζαν Ίτον. Οι αστυνομικοί «σαρώνουν» την ευρύτερη περιοχή, όπου εντοπίστηκε η σορός της άτυχης γυναίκας, και έχουν βάλει στο «μικροσκόπιο» κάθε στοιχείο που πιθανόν να τους οδηγήσει στην εξιχνίαση της υπόθεσης.

Αγροικίες, παλιές αποθήκες, μάντρες, σπίτια, αυτοκίνητα ελέγχονται εξονυχιστικά, ενώ οι Αρχές πήραν πληροφορίες και από δύο αυτόπτες μάρτυρες, που υποστηρίζουν ότι είδαν την Αμερικανίδα λίγες ώρες πριν από το θάνατό της στα Αφράτα.

Για την Αστυνομία, ο εντοπισμός του δράστη (ή των δραστών) και η εξιχνίαση της υπόθεσης αποτελεί προτεραιότητα. Όχι μόνο επειδή –σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις– έχουν να κάνουν με ένα φρικτό έγκλημα, αλλά και γαιτί πρέπει να πάρει τις απαντήσεις που δικαιούται η οικογένεια του θύματος, η οποία παρακολουθούσε από κοντά τις εξελίξεις τα προηγούμενα 24ωρα, αλλά σήμερα το πρωί αναχώρησε από την Ελλάδα, όπως αναφέρει το cretalive.gr, εκφράζοντας εμπιστοσύνη στην ΕΛΑΣ (τους προτάθηκε να οριστεί τεχνικός πραγματογνώμονας αλλά αρνήθηκαν).

Στο μεταξύ, δημοσίευμα της Daily Mail αναφέρει ότι η Αστυνομία βρίσκεται στα ίχνη του δράστη, ο οποίος φέρεται να είχε μαζί του το κινητό του τηλέφωνο τη στιγμή της δολοφονίας. Μάλιστα, όπως επισημαίνεται στο δημοσίευμα, ελέγχονται τα σήματα των κινητών που χρησιμοποιήθηκαν την τελευταία εβδομάδα στη συγκεκριμένα περιοχή. Πιθανόν, ο δολοφόνος να γνώριζε καλά και το μέρος, αφού λίγοι είναι εκείνοι που ήξεραν το δαιδαλώδες λαγούμι όπου εντοπίστηκε η άτυχη Σούζαν Ίτον.