13 Ιούλιος 2019, 15:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2019, 15:43

Μητσοτάκης: Θα τηρήσουμε όλους τους στόχους και θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας

  • Μητσοτάκης: Θα τηρήσουμε όλους τους στόχους και θα δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας
    Ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μετά την αποχώρησή του από το Μέγαρο Μαξίμου (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, τα σχέδια της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις και η δημοσιονομική αποτύπωση του τρέχοντος και του επόμενου χρόνου ήταν τα θέματα που απασχόλησαν σήμερα τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης. Η σύσκεψη του πρωθυπουργού με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς Απόστολο Βεσυρόπουλο, Γιώργο Ζαββό και Θόδωρο Σκυλακάκη διήρκεσε δύο ώρες και έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που συζητήθηκαν θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις το 3ήμερο 20-22 Ιουλίου.

Ουσιαστικά πρωθυπουργός και υπουργοί συζήτησαν όλα τα θέματα που θα τεθούν στη συνάντησή τους με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ και άλλους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών θεσμών, την επόμενη εβδομάδα. Με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη επιχειρείται να καθησυχαστούν οι Ευρωπαίοι ότι με κανέναν τρόπο δεν θα επηρεαστούν οι δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας. Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας, η υλοποίηση του μεταρρυθμιστικού σχεδίου της κυβέρνησης και η δημοσιονομική αποτύπωση του τρέχοντος και του επόμενου έτους ήταν το αντικείμενο σύσκεψης του οικονομικού επιτελείου που έγινε στις 10 το πρωί υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας, οι υφυπουργοί κ. Απόστολος Βεσυρόπουλος, Γιώργος Ζαββός και Θόδωρος Σκυλακάκης, συζητήθηκαν εκτενώς οι μεταρρυθμίσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα εφαρμόσει η κυβέρνηση και θα ανακοινωθούν στις προγραμματικές δηλώσεις το τριήμερο 20-22 Ιουλίου.  Παράλληλα, επιβεβαιώθηκε ότι η υλοποίηση αυτών των μεταρρυθμίσεων θα διαφυλάξει τις δημοσιονομικές δεσμεύσεις της χώρας για το στόχο του πρωτογενούς πλεονάσματος.

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι «η αλλαγή του μείγματος δημοσιονομικής πολιτικής, η υλοποίηση φιλοεπενδυτικών επιλογών και η ενίσχυση της ρευστότητας στην πραγματική οικονομία αποτελούν βασικές προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης με στόχο την ισχυρή ανάπτυξη και τη δημιουργία πολλών και καλών θέσεων εργασίας».