13 Ιούλιος 2019, 15:01 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2019, 15:25

Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: 7η η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης

  • Παγκόσμιο Υγρού Στίβου: 7η η Ευαγγελία Πλατανιώτη στο σόλο της καλλιτεχνικής κολύμβησης
    Η Ευαγγελία Πλατανιώτη σε εμφάνισή της στο σόλο, στη Νότια Κορέα (φωτ.: EPA / Patrick B. Kraemer)

Την 7η θέση όπως το 2013 και το 2017 κατέλαβε η Ευαγγελία Πλατανιώτη στον τελικό του τεχνικού προγράμματος του σόλο, του 1ου τελικού στα αγωνίσματα της Καλλιτεχνικής κολύμβησης στο 18ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Γκουανγκζού.

Για 2 λεπτά και 11 δευτερόλεπτα η Ελληνίδα πρωταθλήτρια μάγεψε το κοινό στο Yeomju Gymnasium.

Ωστόσο οι κριτές την βαθμολόγησαν με 86.2921, δίνοντας το έναυσμα στην προπονήτριά της, Ναταλία Τσερνέτσκα, να διατυπώσει την διαμαρτυρία της για την συγκεκριμένη βαθμολογία. «Εγώ την απόλαυσα, μου άρεσε πολύ. Παρουσίασε ένα πολύ εντυπωσιακό πρόγραμμα, το έζησε και το είδαμε και, με εξαίρεση ένα μικρό λαθάκι στο τέλος, ήταν άψογη. Θεωρώ ότι αδικήθηκε αρκετά από τους κριτές. Και το λαθάκι αυτό να μην έκανε, πάλι την ίδια βαθμολογία θα έπαιρνε. Δυστυχώς στο άθλημά μας υπάρχουν οι μικρές και οι μεγάλες χώρες».

Αδικημένη, αλλά και ικανοποιημένη προσωπικά για την εμφάνισή της, δήλωσε η Ευαγγελία Πλατανιώτη λίγο μετά την ολοκλήρωση του τελικού. «Είμαι χαρούμενη που ικανοποίησα την προπονήτριά μου. Το έζησα, το απόλαυσα, το ευχαριστήθηκα. Μόνο ένα μικρό λαθάκι στο τέλος θα ήθελα να αποφύγω. Δεν πιστεύω ωστόσο ότι το τελικό αποτέλεσμα και η 7η θέση είναι δίκαιη. Συνεχίζουμε όμως με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση και πιστεύω σε καλύτερα αποτελέσματα» είπε.

Την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο κατέκτησε η Ρωσίδα Σβετλάνα Κολεσνιτσένκο που συγκέντρωσε 95.0023β., το ασημένιο πήγε στην Ισπανίδα Όνα Καρμπονέλ που πήρε 92.5002β. και το χάλκινο στην Γιαπωνέζα Ιουκίκο Ονούι που βαθμολογήθηκε με 92.3084.