13 Ιούλιος 2019, 10:13 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2019, 10:14

Θερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα αύριο Κυριακή

  • Θερινές εκπτώσεις: Ανοιχτά τα καταστήματα αύριο Κυριακή
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Ανοιχτά μπορούν να παραμείνουν τα καταστήματα την Κυριακή 14 Ιουλίου, από τις 11:00 έως τις 18:00, σύμφωνα με τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Με αφορμή τις θερινές εκπτώσεις, που έχουν ξεκινήσει, ο πρόεδρος του ΕΣΑ Σταύρος Καφούνης δήλωσε πως «Από την ευημερία των δεικτών είναι απαραίτητο να περάσουμε στην ευημερία των ανθρώπων. Το πρώτο εξάμηνο του 2019 εξαιτίας της οικονομικής ασφυξίας αποτέλεσε τη χειρότερη περίοδο των τελευταίων ετών για το σύνολο των εμπορικών επιχειρήσεων. Μακάρι οι μεγάλες εκπτώσεις, σε συνδυασμό με την ποικιλία και την ποιότητα των ειδών που θα παρουσιάσουν οι έμποροι, να αποτελέσουν κίνητρο για την έστω και συγκρατημένη άνοδο της αγοράς που έχουμε όλοι ανάγκη».

Οι εμπορικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον ΕΣΑ, θα πρέπει να δείξουν ιδιαίτερη προσοχή στα εξής:

  • Η αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς (διαγεγραμμένης) και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση είναι υποχρεωτική
  • Επιτρέπεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστού έκπτωσης
  • Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται, οπότε θα πρέπει να αναγράφεται στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία
  • Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»).
  • Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό
  • Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν, ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα, ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.