12 Ιούλιος 2019, 21:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2019, 21:30

Αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου στη Νάξο – Έκλεισε το αεροδρόμιο

  • Αεροσκάφος βγήκε εκτός διαδρόμου στη Νάξο – Έκλεισε το αεροδρόμιο
    (Φωτ.: naxospress.gr / Αλέξανδρος Σεϊντάνης)

Ένα απρόοπτο γεγονός σημειώθηκε σήμερα στο αεροδρόμιο της Νάξου όταν αεροσκάφος της Sky Express, που ήταν έτοιμο προς απογείωση, βρέθηκε εκτός διαδρόμου. Όπως αναφέρει ρεπορτάζ του naxospress.gr, το αεροσκάφος ήταν στην έναρξη της διαδικασίας απογείωσης και τροχοδρομούσε όταν ξαφνικά βρέθηκε εκτός διαδρόμου.

Να σημειωθεί ότι δεν υπήρξε κανένας τραυματισμός επιβάτη ή μέλους του πληρώματος, ενώ άμεση ήταν η κινητοποίηση των φορέων του νησιού. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ιωάννης Λιδάκης, εμπορικός διευθυντής της Sky Express, τα αίτια του συμβάντος διερευνώνται σύμφωνα με τις προβλεπόμενες διαδικασίες, ενώ η εταιρεία και οι Αρχές της Νάξου φρόντισαν άμεσα για τη μεταφορά όλων των επιβατών στον τελικό τους προορισμό με εναλλακτικά μέσα. Η εταιρεία έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες απομάκρυνσης του αεροσκάφους από το σημείο του ατυχήματος.

Το αεροδρόμιο, πάντως, έκλεισε για το υπόλοιπο της ημέρας. Η τελευταία πτήση για σήμερα, από Αθήνα προς Νάξο της Olympic Air, ακυρώθηκε. Οι άνθρωποι του αεροδρομίου ενημέρωσαν τις αρμόδιες υπηρεσίες και πλέον περιμένουν την έλευση των κατάλληλων μηχανημάτων, για να μεταφερθεί το αεροσκάφος (ΑΤR 42) της Sky Express από το σημείο όπου εγκλωβίστηκε, ώστε να μπορέσει αύριο να λειτουργήσει κανονικά το αεροδρόμιο.