12 Ιούλιος 2019, 20:49 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2019, 20:30

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Αναστασόπουλος

  • Απεβίωσε ο δημοσιογράφος και πολιτικός Γιώργος Αναστασόπουλος
    Ο Γιώργος Αναστασόπουλος (Δ) υποδέχεται τον Κωνσταντίνο Καραμανλή και τον Αθανάσιο Τσαλδάρη, το 1977, στην ΕΣΗΕΑ (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Το μακροβιότερο (1976-1984) πρόεδρο της Ένωσης Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) Γεώργιο Αναστασόπουλο, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί σε ηλικία 84 ετών, αποχαιρετά το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με ανακοίνωσή του. Εξάλλου, ως ένδειξη πένθους και για να τιμήσει τη μνήμη του πρώην προέδρου της, η ΕΣΗΕΑ από σήμερα έως την Τρίτη (16/7) έχει μεσίστια αναρτημένες τις σημαίες της, στο κτήριό της επί της οδού Ακαδημίας.

Επίσης, από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:  «Εκφράζουμε τη βαθύτατη θλίψη μας για την απώλεια του Γιώργου Αναστασόπουλου. Ως δημοσιογράφος υπηρέτησε το λειτούργημα της ενημέρωσης με σπάνιο επαγγελματισμό και ήθος, ως διευθυντής Μέσων Ενημέρωσης υπήρξε πραγματικός δάσκαλος, ενώ υπήρξε και υποδειγματικός πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ. Ως ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας έφτασε στις κορυφαίες θέσεις του ευρωκοινοβουλίου, ενώ και ως κυβερνητικός εκπρόσωπος προσέφερε πολλά στην παράταξη και την πατρίδα μας. Στην οικογένειά του εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια».