12 Ιούλιος 2019, 19:57 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2019, 19:49

Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Κ23 (βίντεο)

  • Χρυσό μετάλλιο ο Τεντόγλου στο Ευρωπαϊκό Κ23 (βίντεο)
    Ο Μίλτος Τεντόγλου (φωτ. αρχείου: EPA / Christian Bruna)

Ο Μίλτος Τεντόγλου κατέκτησε σήμερα ένα ακόμη χρυσό μετάλλιο. Ο αθλητής του Γιώργου Πομάσκι ήταν το αδιαφιλονίκητο φαβορί στο μήκος και φρόντισε να το επιβεβαιώσει στον τελικό του αγωνίσματος κατά τη 2η ημέρα των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων (Κ23) στο Γκέβλε της Σουηδίας. Ο 21χρονος άλτης έκανε καλύτερo άλμα στα 8.32μ. και ανέβηκε στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

Με αυτό το άλμα σημείωσε την 4η κορυφαία επίδοση φέτος στον κόσμο, αλλά και στην Ευρώπη σε επίπεδο Ανδρών. Επίσης βελτίωσε και τη δική του καλύτερη επίδοση στην κατηγορία Κ23 που ήταν 8.19μ. από τις 5 Ιουλίου στη Λοζάνη.

Ο Τεντόγλου διεύρυνε ακόμη περισσότερο τη γκάμα των μεταλλίων του, αφού έχει ήδη στην κατοχή του δύο χρυσά στην κατηγορία Ανδρών σε Βερολίνο και Γλασκώβη, το χρυσό στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 το 2017 και το ασημένιο το 2016 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20. Επίσης, είναι ο δεύτερος άλτης του μήκους, μετά τον σπουδαίο Λούη Τσάτουμα, που κατακτά χρυσό μετάλλιο στη διοργάνωση στο μήκος.

Εξίσου εντυπωσιακή είναι και η συγκομιδή του προπονητή του Γιώργου Πομάσκι, στην ιστορία της διοργάνωσης, αφού με το σημερινό μετάλλιο έφτασε τα πέντε εκ των οποίων τα τέσσερα χρυσά. Τα άλλα μετάλλια ο Πομάσκι τα κατέκτησε με τους Τσάτουμα, Παπαχρήστου (δύο χρυσά) και Μάστορα.