13 Ιούλιος 2019, 10:39 - Τελευταία Ενημέρωση: 13 Ιούλιος 2019, 10:28

Τι θα γίνει σήμερα στο 5ο Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας, στο Θρυλόριο Κομοτηνής

  • Τι θα γίνει σήμερα στο 5ο Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας, στο Θρυλόριο Κομοτηνής
    (Φωτ.: Μαρία Αποστολίδου)

Με μυρωδιές του Πόντου θα πλημμυρίσει σήμερα το Θρυλόριο Κομοτηνής, στο πλαίσιο του 5ου Φεστιβάλ Ποντιακής Γαστρονομίας, που διοργανώνει ο Σύλλογος Ποντίων Θρυλορίου «Η Κερασούντα και το Γαρς» και το οποίο εντάσσεται στις εκδηλώσεις της Αγίας Μαρίνας «Παρακάθ' κι αροθυμίας».

Οι φετινές εκδηλώσεις αφιερώνονται στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων και συγκεκριμένα ο διαγωνισμός μαγειρικής φέρει τον διακριτικό τίτλο «100 γεύσεις του αιώνα της μνήμης».

Το γεγονός γίνεται σε συνεργασία με τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βόρειας Ελλάδας, ενώ θα υπάρχει και επιτροπή διαγωνισμού που θα κάνει τις απαραίτητες δοκιμές γευσιγνωσίας, για να αποφανθεί για τις καλύτερες παραδοσιακές ποντιακές συνταγές και να απονείμει τα βραβεία. 


(Βίντεο: Maik Productions)

«Ελάτε για άλλη μια χρονιά να μαγειρέψουμε τις συνταγές των γιαγιάδων και των μανάδων μας, να αναδείξουμε το απλό, αλλά ταυτόχρονα νόστιμο και υγιεινό ποντιακό μας φαγητό και μέσα από αυτό τη φιλοξενία μας, ένα από τα πιο όμορφα χαρακτηριστικά γνωρίσματα του ελληνισμού. Γιατί σε κάθε ποντιακό σπίτι το τραπέζι ήταν, είναι και θα είναι πάντα στρωμένο. Απευθύνουμε ανοιχτή πρόσκληση σε όλους να συμμετάσχετε στη γιορτή παράδοσης που διοργανώνουμε εδώ στην ακριτική μας Θράκη, συμβάλλοντας έτσι στην προσπάθειά μας για την ανάδειξη του πολιτιστικού πλούτου της χώρας μας», αναφέρουν σε κοινό τους μήνυμα η πρόεδρος Χρύσα Μαυρίδου και η γενική γραμματέας Αναστασία Σαββίδου.

Εκτός από ποντιακές συνταγές θα παρουσιαστούν μια αρμένικη και μια συριακή.

Εκδηλωσεις
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ12
ΙΟΥΛΙΟΣ
2019