12 Ιούλιος 2019, 14:32 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2019, 14:24

Η Νέα Κίος τίμησε την Παναγία «Τριχερούσα» – Εικόνα με μεγάλη συναισθηματική αξία για τους Μικρασιάτες της περιοχής (βίντεο)

  • Η Νέα Κίος τίμησε την Παναγία «Τριχερούσα» – Εικόνα με μεγάλη συναισθηματική αξία για τους Μικρασιάτες της περιοχής (βίντεο)
    (Φωτ.: Studio Β&G)

Tην προστάτιδά της, Παναγία «Τριχερούσα» τίμησε η κωμόπολη της Νέας Κίου στην Αργολίδα. Η εικόνα έχει μεταφερθεί από την Παλαιά Κίο της Μικράς Ασίας και φυλάσσεται στον ενοριακό Ιερό Ναό «Θεομάνας» Νέας Κίου.

Το ιερό κειμήλιο διασώθηκε και μεταφέρθηκε στην Ελλάδα κατά την περίοδο της Μικρασιατικής Καταστροφής.

Την παραμονή της εορτής της, την Πέμπτη 11 Ιουλίου 2019, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ Αρτοκλασίας και Θείου Κηρύγματος με τη συμμετοχή του Μητροπολίτη Αργολίδος Νεκτάριου.


(Βίντεο: Argonafplia.gr by VD Media Group)

Η εικόνα αυτή, μαζί με άλλες τρεις που βρίσκονται στο ναό, έχουν μεγάλη συναισθηματική αξία για τους κατοίκους της περιοχής καθώς διασώθηκαν από πρόσφυγες της Μικράς Ασίας. Την εικόνα της Τριχερούσας διέσωσε μία γυναίκα, η Ζωή Πιππίδου που έκοψε την εικόνα στη μέση για να καταφέρει να τη σώσει από τους Τούρκους, την μετέφερε στην Ελλάδα και έτσι κατέληξε μετά από καιρό στα χέρια των κατοίκων της Νέας Κίου.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέας Κίου διοργάνωσε εκδήλωση αφιερωμένη στην Παναγία.