12 Ιούλιος 2019, 11:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2019, 10:51

Παρά τα εμπόδια, το ποντιακό πανοΰρ στο Μακροχώρι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις (βίντεο)

  • Παρά τα εμπόδια, το ποντιακό πανοΰρ στο Μακροχώρι άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις (βίντεο)
    (Φωτ.: verianet.gr)

Στο γήπεδο Μακροχωρίου Βέροιας πραγματοποιήθηκε χθες το Ποντιακό Πανοΰρ 2019 του συλλόγου Ποντίων της περιοχής, το οποίο άφησε τις καλύτερες εντυπώσεις. Η εκδήλωση επρόκειτο να πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, αλλά λόγω της έντονης καταιγίδας μεταφέρθηκε την επόμενη μέρα, με τον κόσμο να αποδεικνύει για μια ακόμα φορά ότι διψά την για ποντιακή παράδοση.

Επετειακό το φετινό ποντιακό πανοΰρ, αφού ο Σύλλογος Ποντίων Μακροχωρίου κλείνει 40 χρόνια ζωής και δράσης.

Η εκδήλωση άνοιξε με τον χαιρετισμό από το μέλος του ΔΣ Νίκου Λουκίδη, ο οποίος ευχαρίστησε τον κόσμο για την παρουσία του, ιδιαίτερα μετά την αλλαγή της ημερομηνίας διεξαγωγής. Στη συνέχεια η χορωδία, το τμήμα νταουλιού καθώς και όλα τα τμήματα χορού του σωματείου παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους αποσπώντας το χειροκρότημα. Το χορευτικό πλαισίωσαν οι: Ανθή Καλαϊτζίδου (λύρα, τραγούδι), Γιώργος Ασβεστάς (ούτι, νταούλι), Νίκος Μαντζιρίδης (κλαρίνο) και Λάζαρος Πουλατζίδης (ούτι).


(Βίντεο: Verianet.gr)

Τέλος, ακολούθησε ποντιακό γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, με τον Γιάννη Κουρτίδη στο τραγούδι, τον Άκη Σιαμίδη και τον Δημήτρη Ζουπουρίδη στη λύρα, τον Δημήτρη Φουντουκίδη στα πλήκτρα, τον Μιχάλη Τσανασίδη στο αγγείο και τον Ανέστη Φετφατζίδη στο νταούλι.