12 Ιούλιος 2019, 00:56 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2019, 06:10

Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας για Χαλκιδική: Ήταν η μεγαλύτερη θεομηνία των τελευταίων 35 ετών

  • Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας για Χαλκιδική: Ήταν η μεγαλύτερη θεομηνία των τελευταίων 35 ετών
    Συνεργεία επισκευάζουν τις ζημιές μετά από τη σφοδρή κακοκαιρία που ξέσπασε αργά χθες τη νύχτα, στη Νέα Πλάγια, Χαλκιδική (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου)

Για πρωτόγνωρο φαινόμενο στο οποίο συνέπεσαν η μεγαλύτερη καταιγίδα των τελευταίων 35 χρόνων στην περιοχή και η μεγαλύτερη βλάβη δικτύου στην ιστορία της ΔΕΗ έκανε λόγο ο νέος γγ Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στη φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική.

«Κάνουμε αγώνα για να αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση το επόμενο 24ωρο, ενώ το αρχικό χρονοδιάγραμμα ήταν για 72 ώρες», τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως επισήμανε, πέντε πυλώνες υψηλής τάσης της ΔΕΗ ουσιαστικά καταστράφηκαν και τα συνεργεία θα συνεχίσουν να δουλεύουν όλο το βράδυ για την αποκατάσταση των ζημιών.

Ο καθαρισμός του οδικού δικτύου έχει ολοκληρωθεί δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Μπάμπης Στεργιάδης. Επιπλέον, πρόσθεσε ότι σήμερα οι μηχανικοί της Περιφέρειας θα ξεκινήσουν ελέγχους σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

Η αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης στη Χαλκιδική συζητήθηκε στη σύσκεψη που έγινε χθες στο δημαρχείο Μουδανιών υπό τον υπουργό Υποδομών Κώστα Καραμανλή και με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα, του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά και των διευθύνοντων συμβούλων του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΔΔΗΕ.