12 Ιούλιος 2019, 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 12 Ιούλιος 2019, 08:21

Άστατος ο καιρός σήμερα Παρασκευή – Αναμένονται καταιγίδες

  • Άστατος καιρός σήμερα – Mικρή πτώση θερμοκρασίας στα βόρεια 2
    (Φωτ.: betsisman / pixabay.com)

Άστατος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα Παρασκευή. Στην Πελοπόννησο θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός με πιθανότητα για τοπικές βροχές στα ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια και το βόρειο Αιγαίο ενώ θα σημειωθεί γρήγορη βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και γρήγορα θα εξασθενήσουν.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Αττική
Λίγες παροδικές νεφώσεις μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και βαθμιαία από νότιες με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και αργότερα μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί και θα πνέουν 3 ή νότιοι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία, Θράκη
Λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι και αργότερα στη Μακεδονία σποραδικές καταιγίδες. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Στη δυτική Πελοπόννησο νεφώσεις αναμένονται τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά και θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι οι καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στην Ήπειρο και πιθανώς να επηρεάσουν και το βόρειο Ιόνιο. Οι  άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και στο Ιόνιο βορειοδυτικοί 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 32 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Στην ανατολική Πελοπόννησο νεφώσεις θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις που από τις μεσημβρινές ώρες θα αυξηθούν και στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά θα σημειωθούν τοπικοί όμβροι οι καταιγίδες. Τα φαινόμενα τις βραδινές ώρες θα περιοριστούν στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 και από το απόγευμα από νότιες διευθύνσεις 4 τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 20 έως 32 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία: Από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα Δωδεκάνησα 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα είναι από 22 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.