11 Ιούλιος 2019, 19:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2019, 20:17

Απίστευτο: Η Μέρκελ άκουσε καθιστή τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας! (φωτο)

  • Απίστευτο: Η Μέρκελ άκουσε καθιστή τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας! (φωτο)
    Η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ υποδέχεται την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντρικσεν στην καγκελαρία στο Βερολίνο (φωτ.: EPA / Jens Schlueter)

Κατά παράβαση του πρωτοκόλλου η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ ζήτησε να καθίσει κατά την τελετή υποδοχής της Δανής πρωθυπουργού Μέτε Φρέντρικσεν στο Βερολίνο, γεγονός που πυροδότησε νέες φήμες για την υγεία της.  

«Κάτι τέτοιο δεν έχει ξανασυμβεί!», γράφουν τα γερμανικά ΜΜΕ βλέποντας την Καγκελάριο της χώρας τους να κάθεται σε καρέκλα την ώρα που ακούγεται ο εθνικός ύμνος της Γερμανίας. 

Ο κόσμος μπορεί να θεωρεί δεδομένο ότι έχω επίγνωση της ευθύνης μου αλλά και ότι προσέχω την υγεία μου, δήλωσε η Καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, απαντώντας σε ερωτήσεις για την υγεία της.


Η Άνγκελα Μέρκελ άκουσε καθιστή τον εθνικό ύμνο της Γερμανίας (φωτ.:  EPA / Clemens Bilan)

«Και για αυτό ενεργώ αναλόγως και σε ό,τι αφορά την υγεία μου. Και μπορείτε να θεωρείτε δεδομένο ότι και εγώ ως άνθρωπος έχω το μεγαλύτερο προσωπικό ενδιαφέρον να είμαι υγιής και να προσέχω την υγεία μου», δήλωσε η Γερμανίδα καγκελάριος κατά την διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας Μέτε Φρέντρικσεν.

Η Άνγκελα Μερκελ ρωτήθηκε και για τα 65α γενέθλιά της την επόμενη εβδομάδα, για να απαντήσει χαρακτηριστικά: «Έχω συναίσθηση και ιδιαίτερα στα 65α γενέθλια ότι ο άνθρωπος μεγαλώνει. Τα 65 βέβαια δεν είναι τόσο ορόσημο όσο τα 60 ή τα 70, αλλά ακριβώς στη μέση και αυτό σημαίνει απλώς ότι δεν γίνεσαι νεότερος. Αλλά μπορεί πιο έμπειρος. Όλα έχουν και την καλή τους πλευρά», είπε γελώντας.