11 Ιούλιος 2019, 18:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 11 Ιούλιος 2019, 19:18

Κύπρος: Τέθηκε σε εφαρμογή το ΜΟΕ της διασύνδεσης της κινητής τηλεφωνίας

  • Κύπρος: Τέθηκε σε εφαρμογή το ΜΟΕ της διασύνδεσης της κινητής τηλεφωνίας
    (Φωτ.: Πόπη Παπαγεωργίου)

Σε εφαρμογή τέθηκε σήμερα το μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) που αφορά τη διασύνδεση της κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών. Το μέτρο εγκαινιάστηκε με κλήση μεταξύ του Κύπριου προέδρου Νίκου Αναστασιάδη και του επικεφαλής της τουρκοκυπριακής κοινότητας Μουσταφά Ακιντζί.

Στόχοι της διαλειτουργικότητας των κινητών τηλεφώνων σε ολόκληρο το νησί είναι η βελτίωση της επικοινωνίας μεταξύ των κοινοτήτων και να έρθουν πιο κοντά όλοι οι Κύπριοι.

Οι δύο πολιτικοί συνομίλησαν στις 12:45, με τη διευκόλυνση της Ειδικής Αντιπροσώπου και Αναπληρώτριας Ειδικής Συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για την Κύπρο Ελίζαμπεθ Σπέχαρ, επιβεβαιώνοντας ότι η διευθέτηση είναι ενεργή και έχει τεθεί σε λειτουργία. «Η επιτυχία αυτού του ΜΟΕ υπογραμμίζει τη σημασία του διαλόγου, της εμπιστοσύνης και της συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση των Ηνωμένων Εθνών.

Όπως προκύπτει από την ίδια ανακοίνωση «ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ο Ελληνοκύπριος ηγέτης Νίκος Αναστασιάδης συζήτησαν επίσης το ενδεχόμενο μιας συνάντησης το συντομότερο δυνατό με σκοπό την εκτίμηση της κατάστασης σε σχέση με την τρέχουσα κατάσταση του κυπριακού προβλήματος, καθώς και για την προώθηση περισσότερων δυνητικών ΜΟΕ που θα επηρεάσουν θετικά τις καθημερινές ζωές όλων των Κυπρίων».