10 Ιούλιος 2019, 18:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούλιος 2019, 17:36

Μπαράζ παραιτήσεων γενικών γραμματέων

  • Μπαράζ παραιτήσεων γενικών γραμματέων
    Ο Γιάννης Ταφύλλης (φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Βλάχος)

Το κύμα αλλαγών σε δημόσιους φορείς και κυβερνητικά πόστα συνεχίζεται. Μετά τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ Γιάννη Δρόσο και τον πρόεδρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ Μιχάλη Ψύλο που υπέβαλαν χθες την παραίτησή τους στον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, την παραίτηση της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Επίσης, παραίτηση υπέβαλε σήμερα το πρωί στον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης. Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γ. Ταφύλλης αναφέρει στην επιστολή του προς τον υπουργό ότι θέτει στη διάθεσή του την παραίτησή του για να διευκολύνει το έργο του και αναμένει στο γραφείο του τον νέο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος του έχει συστηθεί προκειμένου να τον ενημερώσει για τα καθήκοντά του. Ακόμη σημειώνει ότι εάν ο νέος υπουργός κρίνει σε οποιαδήποτε περίπτωση ότι η εμπειρία του μπορεί να προσφέρει στο κοινό καλό, είναι πρόθυμος να διαθέσει αυτή την εμπειρία.

Επιπλέον, τις παραίτησεις τους υπέβαλαν το πρωί στο νέο υπουργό Ναυτιλίας Γιάννη Πλακιωτάκη ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Διονύσης Τεμπονέρας και ο γενικός γραμματέας Λιμένων Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης. Τα δύο στελέχη που παραιτήθηκαν από τα πόστα τους, θα παραμείνουν στις θέσεις τους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία που προβλέπεται για την αντικατάστασή τους.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ.