10 Ιούλιος 2019, 21:54 - Τελευταία Ενημέρωση: 10 Ιούλιος 2019, 20:53

Έλαμψε η ποντιακή παράδοση στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Μαρκοπούλου (βίντεο)

  • (Βίντεο: Κωνσταντίνος Καρίπης)

Συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα συμμετείχαν στο 3ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών Μαρκοπούλου, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Ιουλίου, στο Θέατρο Σάρας, για 3η χρονιά από τον Χορευτικό Λαογραφικό Όμιλο Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Μυρρινούς». Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Μαρκοπούλου.

Ο Χορευτικός Όμιλος Ποντίων «Σέρρα» έδωσε βροντερό παρών, παρουσιάζοντας ποντιακούς χορούς.

Οι χορευτές του ομίλου «Σέρρα» απέδωσαν με εντυπωσιακό τρόπο αντιπροσωπευτικούς χορούς του Πόντου, υπό τους ήχους ζωντανής μουσικής. Με στόχο τη διατήρηση, διάσωση, διάδοση και μεταλαμπάδευση της παράδοσης, των ηθών και εθίμων της Ελλάδας στις νεότερες γενιές, στη φετινή σκηνή του φεστιβάλ ανέβηκαν οκτώ χορευτικά συγκροτήματα.

Χόρεψαν επίσης το Σωματείο Προστασίας και Διάδοσης Παραδοσιακών Χορών «Άσκαυλος», ο Λαογραφικός Πολιτιστικός Όμιλος Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη «Δήλιος Απόλλων», ο Σύλλογος Κρητών Μαρκοπούλου-Πόρτο Ράφτη, η Ακαδημία Παραδοσιακών Χορών και Μουσικής «Λυγκηστές», ο Σύλλογος Παραδοσιακών Χορών και Δραστηριοτήτων «Ο Μόλυβος», ο Λαογραφικός Σύλλογος Μαρκοπούλου Μεσογαίας «Ρόδακας» και το Σωματείο Παραδοσιακών Χορών και Λαογραφικών Ερευνών «Χοροπαίγνιο».