9 Ιούλιος 2019, 12:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούλιος 2019, 12:23

Ενός λεπτού σιγή για τον Μπάμπη Χολίδη στα «Ευκλείδεια 2019»

  • Ενός λεπτού σιγή για τον Μπάμπη Χολίδη στα «Ευκλείδεια 2019»
    Οι εθελοντές στήνουν τα τραπέζια στο χώρο διεξαγωγής της εκδήλωσης (φωτ.: «Ο Καπετάν Ευκλείδης»)

Διήμερο ποντιακό πανηγύρι πραγματοποιήθηκε, δίπλα από το κτήριο της Ευξείνου Λέσχης Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης», την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου.

Τα «Ευκλείδεια 2019» ξεκίνησαν με τήρηση ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Ολυμπιονίκη και πρώην πρόεδρου της Λέσχης Μπάμπη Χολίδη, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή.

Η προσέλευση του κόσμου και τις δυο ημέρες ήταν εντυπωσιακή και το κέφι έμεινε αμείωτο με πολύ χορό και τραγούδι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Την Παρασκευή 5 Ιουλίου, η βραδιά ξεκίνησε με ειδική αναφορά στον Μπάμπη Χαλίδη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή πριν λίγες ημέρες, σε ηλικία 63 ετών. Ακολούθησε χορευτική παράσταση από το συγκρότημα του Συλλόγου Ποντίων Ασπροπύργου «Ακρίτες του Πόντου» και γλέντι.

Την επόμενη ημέρα, το τμήμα νταουλιού της Λέσχης και ο δάσκαλος Χρήστος Μαυρίδης παρουσίασαν δείγματα της δουλειάς τους, ενώ το μικρό και το μεγάλο χορευτικό του «Καπετάν Ευκλείδη» τους συνόδευσαν με παραδοσιακούς χορούς της αλησμόνητης πατρίδας.


(Φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Αχαρνών και Αττικής «Ο Καπετάν Ευκλείδης»)

Συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Στέλιος Χαλκίδης (λύρα και τραγούδι), Κώστας Κωστελίδης (λύρα και τραγούδι), Γιώργος Τσιλικίδης (τραγούδι), Δημήτρης Κοσμίδης (λύρα), Ανέστης Ιωακειμίδης (τραγούδι), Κώστας Ευθυμιάδης, Νίκος Σιδηρόπουλος και Βασίλης Παρασκευόπουλος (νταούλι), Χριστόφορος Κοσμίδης (αγγείο), Κώστας Καρασαββίδης και Αντώνιος Βλάσης (ντραμς), Στάθης Σαντσαρίδης και Στέλιος Βασιλειάδης (πλήκτρα).