9 Ιούλιος 2019, 09:53 - Τελευταία Ενημέρωση: 9 Ιούλιος 2019, 18:06

Δράση της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας και φοιτητών από ΕΠΟΝΑ, ΣΠΦΝΑ και ΣΕΝ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Δράση της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας και φοιτητών από ΕΠΟΝΑ, ΣΠΦΝΑ και ΣΕΝ για τη Γενοκτονία των Ποντίων
    (Φωτ.: ΕΠΟΝΑ)
  • Δράση της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας και φοιτητών από ΕΠΟΝΑ, ΣΠΦΝΑ και ΣΕΝ για τη Γενοκτονία των Ποντίων

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 22 Ιουνίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων. Η Ένωση Ποντιακής Νεολαίας Αττικής (ΕΠΟΝΑ), η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (ΣΕΝ) και ο Σύλλογος Ποντίων Φοιτητών Νομού Αττικής (ΣΠΦΝΑ) μετά από πρόσκληση της Ένωσης Ποντίων Φθιώτιδας βρέθηκαν στη Λαμία συνδιοργανώνοντας τη δράση αυτή, που τελούσε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

Την έναρξη σήμανε η χορωδία της Ένωσης Ποντίων Ν. Κιλκίς «Οι Αργοναύτες», αποδίδοντας παραδοσιακά άσματα του Πόντου, αλλά και αντίστοιχα άσματα για τη Γενοκτονία.

Αργότερα μέλη των σωματείων ανάγνωσαν κείμενα σχετικά με τη Γενοκτονία των Ποντίων και τους Ράφαελ Λέμκιν και Γκρέκορι Στάντον. Ταυτόχρονα προβάλλονταν σε μεγάλη οθόνη σκηνές από ντοκιμαντέρ για τη Γενοκτονία, τις οποίες είχαν επιμεληθεί η ΕΠΟΝΑ και ο ΣΠΦΝΑ. Τέλος παρουσιάστηκε το βίντεο στη νοηματική γλώσσα του ΣΠΦΝΑ.


(Φωτ.: ΕΠΟΝΑ)

Την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικά, στο τραγούδι και στη λύρα, ο Γιώργος Χατζηκυριακίδης, ο οποίος ως εκπρόσωπος της ΠΟΕ παρουσίασε στους θεατές και τον επετειακό λογότυπο της Ομοσπονδίας.