8 Ιούλιος 2019, 21:12 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2019, 21:11

Επεισόδιο με σωματοφύλακες του Ερντογάν και Βόσνιους τελωνειακούς

  • Επεισόδιο με σωματοφύλακες του Ερντογάν και Βόσνιους τελωνειακούς
    (Φωτ.: Facebook / Recep Tayyip Erdoğan)

Με επεισοδιακό τρόπο ξεκίνησε η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, καθώς σωματοφύλακες του Τούρκου προέδρου είχαν λεκτική αντιπαράθεση με τελωνειακούς στο αεροδρόμιο του Σαράγεβο σχετικά με τις διαδικασίες άφιξης. Το περιστατικό αυτό λίγο έλειψε να εξελιχθεί σε συμπλοκή, καθώς οι Τούρκοι, αφού έσπρωξαν τους Βόσνιους, επέστρεψαν στο αεροπλάνο και όταν βγήκαν ήταν οπλισμένοι.

Την είδηση μεταδίδει η ιστοσελίδα Dnevni Avaz επικαλούμενη αστυνομική πηγή, και σημειώνοντας ότι οι σωματοφύλακες είχαν τα όπλα στις θήκες.

Τα πνεύματα, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ηρέμησαν όταν ο Τούρκος πρόεδρος βγήκε από το αεροσκάφος. Μάρτυρες του περιστατικού ήταν και τρία μέλη της βοσνιακής Προεδρίας. «Ήταν επιθετικοί και συμπεριφέρονταν σαν να βρίσκονταν στη δική τους χώρα. Δεν σεβάστηκαν τους νόμους μας και θα τους άξιζε να τους συλλάβουν», δήλωσε ο επικεφαλής της συνοριοφυλακής Ζόραν Γκάλιτς.

Η επίσκεψη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα διαρκέσει δύο ημέρες. Ο Τούρκος πρόεδρος θα συναντηθεί με στρατιώτες που μετέχουν στην ειρηνευτική αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα έχει επαφές με την πολιτική ηγεσία και θα λάβει μέρος στη Σύνοδο της Διαδικασίας για τη Συνεργασία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη. Αύριο θα τιμήσει τα θύματα της Σφαγής της Σρεμπρένιτσα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 24 ετών από τη χειρότερη μαζική δολοφονία στην Ευρώπη μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.