8 Ιούλιος 2019, 20:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2019, 20:05

Φωτιά στη Φθιώτιδα: Στο παρά πέντε γλίτωσαν δύο χωριά

Μάχη να περιορίσουν ένα επικίνδυνο μέτωπο που κινείται ανάλογα με τη φορά του ανέμου σε ορεινή και δύσβατη περιοχή δίνουν πυροσβέστες αλλά και δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας στη Φθιώτιδα, σε μια φωτιά που ξέσπασε σήμερα το μεσημέρι ανάμεσα στα χωριά Γραμμένη και Παλιούρι του Δήμου Μακρακώμης.

Η φωτιά ξεκίνησε από άγνωστη αιτία και πήρε αμέσως μεγάλες διαστάσεις, καθώς αναπτύχθηκε προς τρεις κατευθύνσεις.

Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής από τη Μακρακώμη και από τη Λαμία μπόρεσαν να ελέγξουν τα δύο από τα τρία μέτωπα πολύ γρήγορα, όμως ένα μέτωπο που κινείται βόρεια προς την περιοχή του Δομοκού ξέφυγε, παρά τις ρίψεις που έκαναν τα δύο αεροσκάφη πετζετέλ που σταθμεύουν στο αεροδρόμιο της Λαμίας .

Η φωτιά αρχικά κινήθηκε προς τα χωριά Παλιούρι και Καστρί και εκεί παρατάχθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για να την αντιμετωπίσουν, αρχικά με 15 οχήματα και 30 πυροσβέστες, όπως επίσης και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος, ενώ νερό έριξαν και τα δύο αεροσκάφη.

Όμως, η φορά του ανέμου άλλαξε, η φωτιά απομακρύνθηκε από τα δύο χωριά και σχημάτισε ένα μέτωπο που κινείται βόρεια ανάμεσα στα χωριά Τρίλοφο και Μοσχοκαρυά.

Παράλληλα ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που ενισχύθηκαν απ’ όλη την κεντρική Ελλάδα. Συνολικά επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 36 οχήματα και 30 άτομα σε πεζοπόρα τμήματα, πέντε αεροσκάφη, υδροφόρες των δήμων και της περιφέρειας και χωματουργικά μηχανήματα.

Σύμφωνα με τον αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας Θανάση Καρακάντζα «όλες οι δυνάμεις προσπαθούν να περιορίσουν το μέτωπο προτού περάσει προς το χωριό Τρίλοφο ή προς το χωριό Μοσχοκαρυά, καθώς από κει και μετά πολύ δύσκολα αντιμετωπίζεται μέσα στη νύχτα. Προς το παρόν δεν κινδυνεύουν χωρία, καθώς η φωτιά έχει απομακρυνθεί από αυτά».

  • Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Γ. Παλαμιώτης.