8 Ιούλιος 2019, 22:03 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2019, 21:17

Ποντιακή μουσική και ασταμάτητος χορός για δυο ημέρες στο Κομνήνιο Βέροιας (βίντεο)

  • Ποντιακή μουσική και ασταμάτητος χορός για δυο ημέρες στο Κομνήνιο Βέροιας (βίντεο)
    (Φωτ.: verianet.gr)

Στο πλαίσιο της προσπάθειας που κάνει για τη διάδοση και τη διατήρηση της πολιτιστικής ποντιακής κληρονομιάς, η Εύξεινος Λέσχη Βέροιας πραγματοποίησε διήμερες εκδηλώσεις την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Ιουλίου, στο Κομνήνιο Βέροιας.

Οι μουσικοχορευτικές παραστάσεις ξεκίνησαν με χαιρετισμό του πρόεδρου της Λέσχης Νίκου Τουμπουλίδη, ο οποίος συγκινημένος καλωσόρισε τους δεκάδες θεατές.

Την Παρασκευή το παιδικό, αρχάριο και εφηβικό χορευτικό τμήμα του σωματείου παρουσίασαν ποντιακούς χορούς και αργότερα η βραδιά συνεχίστηκε με πλούσιο ποντιακό γλέντι. Συμμετείχαν οι: Γιώργος Σιαμλίδης στο τραγούδι, Γιάννης Τσανασίδης και Γιώργος Νικηφορίδης στη λύρα, Δημήτρης Ουσταπασίδης και Άκης Στολτίδης στο νταούλι και Βαλάντης Τσίλης στα πλήκτρα.


(Βίντεο: verianet.gr)

Τη δεύτερη ημέρα των εκδηλώσεων ο Νίκος Τουμπουλίδης έδωσε τιμητική πλακέτα στον Αλέξανδρο Μαυρίδη για την προσφορά του στην Εύξεινο Λέσχη Βέροιας. Ακολούθησε η παράσταση Ποντιακό παρακάθ’από το τμήμα παραστάσεων, και η βραδιά έκλεισε με το ποντιακό γλέντι που κράτησε μέχρι το πρωί. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν οι: Γιάννης Κουρτίδης και Βαγγέλης Ιντζεβίδης στο τραγούδι, Ηλίας Παγκαλίδης στη λύρα, Γιάννης Μαργαριτιάδης στο κλαρίνο, Ανδρέας Νικηφορίδης στο νταούλι και Βαλάντης Τσίλης στα πλήκτρα.


(Βίντεο: verianet.gr)

Εκδηλωσεις