8 Ιούλιος 2019, 09:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 8 Ιούλιος 2019, 09:38

Καύσωνας: Πού θα βρείτε κλιματιζόμενες αίθουσες στην Αθήνα

  • Καύσωνας: Πού θα βρείτε κλιματιζόμενες αίθουσες στην Αθήνα
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Φώτης Πλέγας Γ.)

Με τον καύσωνα να έχει ήδη αρχίσει να κάνει αισθητή την παρουσία του στην πρωτεύουσα, ο δήμος Αθηναίων ανακοίνωσε πως θα διαθέσει οκτώ κλιματιζόμενες αίθουσες προκειμένου να φιλοξενηθούν άτομα ευάλωτων ομάδων. Οι αίθουσες που θα λειτουργούν –με διευρυμένο ωράριο– ως σημεία δροσιάς είναι οι Λέσχες Φιλίας Αγίου Παύλου, Κουκακίου, Νέου Κόσμου, Άνω Πετραλώνων, Κολοκυνθούς, Αγίου Ελευθερίου, Αγίου Μελετίου και Αμπελοκήπων.

Πληροφορίες για τα σημεία δροσιάς, αλλά και χρηστικές πληροφορίες για την αντιμετώπιση του καύσωνα παρέχονται και από την πρωτοποριακή εφαρμογή του δήμου Αθηναίων «EXTREMA» extrema.space.

Η εφαρμογή EXTREMA Europe προστατεύει τις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, υποδεικνύοντας στον χρήστη ενδεχόμενο προσωποποιημένο ρίσκο στην υγεία, λόγω υψηλών θερμοκρασιών, σε αληθινό χρόνο και συγκεκριμένο χώρο, με βάση δορυφορικά δεδομένα. Προέκυψε από τη συνεργασία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών με το πρόγραμμα «Ανθεκτική Αθήνα» και τη ΔΑΕΜ του δήμου Αθηναίων χρησιμοποιώντας οδηγίες της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ.