7 Ιούλιος 2019, 21:17 - Τελευταία Ενημέρωση: 7 Ιούλιος 2019, 20:58

Κλεμμένη κάλπη στα Εξάρχεια: Νέες εκλογές την Κυριακή

  • Κλεμμένη κάλπη στα Εξάρχεια: Νέες εκλογές την Κυριακή
    Διμοιρία των ΜΑΤ φρουρεί το σχολείο επί της οδού Κωλέττη στα Εξάρχεια (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ορέστης Παναγιώτου)

Παρά το γεγονός ότι το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ είχε αναπτύξει δυνάμεις στην περιοχή των Εξαρχείων για την αποφυγή δυσάρεστων… εκπλήξεων, εντούτοις τρία λεπτά προτού ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία αντιεξουσιαστές μπήκαν μέσα στο 37ο Δημοτικό Σχολείο που βρίσκεται στην οδό Κωλέττη και αρχικά προσπάθησαν να σπάσουν με βαριοπούλα την κάλπη του 33ου εκλογικού τμήματος.

Όταν είδαν ότι δεν τα καταφέρνουν, άρπαξαν την κάλπη και εξαφανίστηκαν, πετώντας καπνογόνο και αιφνιδιάζοντας τους αστυνομικούς.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Αντώνης Ρουπακιώτης, στο συγκεκριμένο τμήμα είχαν προσέλθει 207 εκλογείς. Μετά από συνεννόηση με την Ανώτατη Εκλογική Επιτροπή η διαδικασία των εκλογών θα επαναληφθεί την επόμενη Κυριακή 14 Ιουλίου.

Έγκυρες πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ αναφέρουν ότι υπάρχει ιδιαίτερη δυσαρέσκεια, καθώς η εκδοχή της «επίθεσης» σε εκλογικό κέντρο στα Εξάρχεια για την αρπαγή κάλπης συζητήθηκε σε σύσκεψη που έγινε χθες στη ΓΑΔΑ παρουσία του αρχηγού αντιστράτηγου Αριστείδη Ανδρικόπουλου, ο οποίος ζήτησε να ληφθούν μέτρα στα πέντε σχολεία που λειτούργησαν ως εκλογικά κέντρα.

Στην περίπτωση του 37ου Δημοτικού δύο από τους δράστες μπήκαν ως ψηφοφόροι, ενώ άλλοι οκτώ περίπου περίμεναν απ’ έξω. Την ίδια ώρα περίπου εκδηλώθηκε και δεύτερη επίθεση στο εκλογικό κέντρο που λειτουργούσε στο 5ο Γυμνάσιο στην οδό Αραχώβης, αλλά οι δράστες πέταξαν μόνο πέτρες και τράπηκαν σε φυγή.

Η αρπαγή της κάλπης, κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχει ενοχλήσει τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, που έχει ζητήσει εξηγήσεις από τις αρμόδιες υπηρεσίες, και ταυτόχρονα διενεργείται προανάκριση από την Κρατική Ασφάλεια.