6 Ιούλιος 2019, 22:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούλιος 2019, 21:19

Επιχείρησαν να εξάγουν στην Τουρκία πάνω από 111 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

  • Επιχείρησαν να εξάγουν στην Τουρκία πάνω από 111 κιλά ακατέργαστης κάνναβης

Συνελήφθησαν χθες (5/7/2019) το μεσημέρι, στην αγροτική περιοχή των Μαρασίων Έβρου, κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης, τέσσερα μέλη σπείρας τα οποία μετέφεραν, με σκοπό να εξάγουν από τη χώρα μας στην Τουρκία, πάνω από 111 κιλά ακατέργαστης κάνναβης. Πρόκειται για τέσσερις αλλοδαπούς ηλικίας 20, 20, 19 και 19 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης και παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί αλλοδαπών.

Οι συλλήψεις επετεύχθησαν έπειτα από κατάλληλη αξιολόγηση και αξιοποίηση στοιχείων σχετικά με τη δράση κυκλώματος που μεταφέρει ποσότητες ναρκωτικών από την Ελλάδα στην Τουρκία, μέσω του ποταμού Έβρου, στο πλαίσιο πολυήμερης συντονισμένης επιχείρησης της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ορεστιάδας και συγκεκριμένα του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών και της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος, στην οποία συνέδραμε το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

Συνολικά, από την κατοχή των δραστών κατασχέθηκαν 49 συσκευασίες με ακατέργαστη κάνναβη βάρους 111.074 γραμμαρίων, 1.457,5 λίρες Τουρκίας και δύο κινητά τηλέφωνα. Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ορεστιάδας.