6 Ιούλιος 2019, 17:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούλιος 2019, 17:02

Κήρυξη περιοχών της Εύβοιας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

  • Φωτιά στον Έβρο
    Πυροσβέστες δίνουν τη μάχη με τις φλόγες στη θέση Αυλωνάρι-Πύργιο του Δήμου Κύμης (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ασβεστόπουλος)

Με σημερινή απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Ταφύλλη, η Δημοτική Ενότητα Αυλώνας, η Δημοτική Ενότητα Κονίστρων και η Δημοτική Ενότητα Ταμυνέων, του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, κηρύχθηκαν σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις καταστροφικές δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 4 Ιουλίου 2019 στις παραπάνω περιοχές.

Όπως έγινε γνωστό το πρωί από τις αρμόδιες Αρχές, σε ύφεση είναι όλα τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην περιοχή της Κύμης. Οι πολυάριθμες πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν μάχη όλη τη νύχτα να περιορίσουν την έκταση της φωτιάς και να σβήσουν τις διάσπαρτες εστίες που υπήρχαν. Ακόμη και το τελευταίο μέτωπο στο χωριό Μακρυχώρι περιορίστηκε και έτσι απομακρύνθηκε ο κίνδυνος να απειληθούν κατοικημένες περιοχές.

Παρόλα αυτά, σε ετοιμότητα παραμένουν το σύνολο των πυροσβεστικών δυνάμεων, οι ενισχύσεις που έχουν διατεθεί από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος σε χωματουργικά μηχανήματα και υδροφόρες, αλλά και ο στόλος του ΕΚΑΒ που βρίσκεται στην περιοχή για να αντιμετωπιστούν πιθανά αναπνευστικά προβλήματα των κατοίκων. Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται και το Κέντρο Υγείας Αλιβερίου, το νοσοκομείο της Κύμης, το περιφερειακό ιατρείο Αμαρύνθου, αλλά και το κεντρικό νοσοκομείο της Χαλκίδας.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική ανακοίνωσε σήμερα τρεις συλλήψεις για ισάριθμες πυρκαγιές: σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Αλμυρού του Δήμου Αποκορώνου Χανίων, σε δασική έκταση στην περιοχή Κιάφα του Δήμου Μάνδρας-Ειδυλλίας στη Δυτική Αττική και σε αγροτική έκταση στην περιοχή Φακίστρα του Δήμου Μεσσήνης.