6 Ιούλιος 2019, 14:22 - Τελευταία Ενημέρωση: 6 Ιούλιος 2019, 14:12

Ο Γιώργος Χωριάτης εξελέγη νέος ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ

  • Ο Γιώργος Χωριάτης εξελέγη νέος ύπατος πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ
    (Φωτ.: Δημήτρης Πανάγος)

Με το επίσημο δείπνο παρουσία του νέου αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή στο Σικάγο οι εργασίες του 97ου συνέδριου της ΑΧΕΠΑ. Στις αρχαιρεσίες που έγιναν νέος ύπατος πρόεδρος αναδείχθηκε ο δικηγόρος Γιώργος Χωριάτης από τη Νέα Ιερσέη (μέχρι σήμερα ήταν ύπατος γενικός γραμματέας), ο οποίος διαδέχτηκε τον Γιώργο Λουκά.

Αντιπρόεδρος επανεξελέγη ο Δημήτρης Κόκοτας από τη Νέα Υόρκη, γενικός γραμματέας ο Τζιμ Στάσιος από τη Βόρεια Καρολίνα και ταμίας ο Σάββας Τσίβικος από τη Νέα Ιερσέη.

Επίσης επανεκλέχθηκαν ο Χρήστος Αργυρίου στην προεδρία της ΑΧΕΠΑ Καναδά, ο Λούης Ατσάβης ως ύπατος σύμβουλος και ο Κρις Ατσάβης ως ύπατος αθλητικός διευθυντής. Ύπατη πρόεδρος των «Θυγατέρων της Πηνελόπης» εξελέγη η Σήλια Κατσμάρσκι από το Κάλγκαρι του Καναδά.

Ευχαριστώντας την οικογένειά του, ο Γιώργος Χωριάτης μίλησε με συγκίνηση για τους γονείς του που μετανάστευσαν από την Ικαρία στις ΗΠΑ για μια καλύτερη ζωή και υποσχέθηκε ότι «δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τις ρίζες μας, τον ελληνισμό μας». Μίλησε θερμά για τα εθνικά θέματα και έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για τον ελληνισμό, που βάλλεται από παντού.

Η ΑΧΕΠΑ είναι η μεγαλύτερη οργάνωση του ελληνισμού της Αμερικής με τμήματα σε όλες τις πολιτείες των ΗΠΑ. Το 2022 θα γιορτάσει τα 100 χρόνια από την ίδρυσή της.

  • Αναδημοσίευση από ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αποστόλης Ζουπανιώτης.