5 Ιούλιος 2019, 23:50 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούλιος 2019, 23:53

Φωτιά Εύβοια: Μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα

  • Φωτιά Εύβοια: Μάχη των πυροσβεστών με τις φλόγες για δεύτερη νύχτα
    Πυκνοί καπνοί από την πυρκαγιά που ξέσπασε στα Μανίκια Ευβοίας (φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Βασίλης Ασβεστόπουλος)

Μάχη με τις φλόγες συνεχίζουν να δίνουν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής, προκειμένου να θέσουν υπό έλεγχο τις διάσπαρτες εστίες της πυρκαγιάς στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου στην Εύβοια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, τις τελευταίες ώρες παρατηρούνται μικρής κλίμακας αναζωπυρώσεις, χωρίς ωστόσο να απειλούνται άμεσα κατοικημένες περιοχές. Οι κάτοικοι που είχαν απομακρυνθεί από χωριά για προληπτικούς λόγους, επιστρέφουν στα σπίτια τους. Πάντως, οι πυκνοί καπνοί είχαν προκαλέσει αναπνευστικά προβλήματα σε κατοίκους, ορισμένοι από τους οποίους μεταφέρθηκαν σε Κέντρα Υγείας και νοσοκομεία της περιοχής.

Το έργο της κατάσβεσης διευκολύνεται ως ένα βαθμό από την αποδυνάμωση των ανέμων, που σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής. Όμως, οι δυνάμεις που έχουν σπεύσει στην περιοχή, παραμένουν σε επιφυλακή αφού εστίες της φωτιάς υπάρχουν σε διάφορα σημεία, ενώ και το ανάγλυφο του εδάφους, δεν επιτρέπει στους πυροσβέστες να θέτουν γρήγορα υπό έλεγχο τις μικροεστίες.

Στην Εύβοια, όπως είχε γίνει γνωστό αργά το απόγευμα από το αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος, επιχειρούν 331 πυροσβέστες με 101 οχήματα, περιλαμβανομένων 11 ομάδων πεζοπόρου τμήματος και δυνάμεων από το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα. Η κινητοποίηση είναι τόσο μεγάλη ώστε έχουν κληθεί δυνάμεις από τη Στερεά Ελλάδα, τη Θεσσαλία, τη Μακεδονία και την Πελοπόννησο. Τα 17 εναέρια μέσα (οκτώ αεροσκάφη και εννέα ελικόπτερα) που επιχειρούσαν από τις πρωινές ώρες, αποσύρθηκαν αναγκαστικά με το τελευταίο φως της ημέρας.

Στο μεταξύ, να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι περιοχές Αυλωναρίου, Κονίστρων, Ταμυναίων του Δήμου Κύμης-Αλιβερίου της Περιφερειακής Ενότητας Ευβοίας ζήτησε ο περιφερειάρχης Στερεας Ελλάδος και νέος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.