6 Ιούλιος 2019, 00:08 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούλιος 2019, 23:48

Μόσχα: Στο Moscow City θα αναγερθεί ο πιο ψηλός ουρανοξύστης της Ευρώπης

  • Μόσχα: Στο Moscow City θα αναγερθεί ο πιο ψηλός ουρανοξύστης της Ευρώπης
    Εικόνα από το Moscow City (φωτ.: EPA / Yuri Kochetkov)

Στην περιοχή του εμπορικού και επιχειρηματικού κέντρου Moscow City, που βρίσκοντα εντυπωσιακά κτήρια της ρωσικής πρωτεύουσας, θα ανεγερθεί ένας ακόμη ουρανοξύστης, ο οποίος θα έχει ύψος 405 μέτρα και θα είναι ο πιο ψηλός στην Ευρώπη. Την κατασκευή του έργου ανακοίνωσε ο Δήμος Μόσχας κατά τη διάρκεια ενός φόρουμ αστικής ανάπτυξης.

Ο ουρανοξύστης, ο οποίος θα ονομάζεται One Tower, θα είναι 60 μέτρα πιο ψηλός από τον ουρανοξύστη Federatsia, ο οποίος είναι ο πιο ψηλός αυτήν τη στιγμή στην Ευρώπη. Ο αναπληρωτής δήμαρχος τη Μόσχας Μαράτ Χουσνούλι, δήλωσε ότι «δώσαμε στον ουρανοξύστη την ονομασία One Tower, επειδή πρέπει να είναι το υπ' αριθμόν ένα κτήριο».

Ο μελλοντικός ουρανοξύστης, που θα έχει το σχήμα κεκλιμένου πρίσματος και η πρόσοψη του θα είναι από γυαλί, θα έχει 104 ορόφους εκ των οποίων οι 101 όροφοι θα είναι υπέργειοι και οι τρεις υπόγειοι. Το συνολικό εμβαδόν του κτηρίου θα φθάνει τα 280.000 τ.μ, θα έχει 1.500 διαμερίσματα (θα είναι ο πρώτος ουρανοξύστης στο Moscow City που θα διαθέτει κατοικίες).

Το οικόπεδο στο οποίο θα ανεγερθεί, έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες θεμελίωσης. Το κτήριο θα βρίσκεται δίπλα στους ουρανοξύστες Merkurii και Grand Tower. H κατασκευή του εκτιμάται ότι θα διαρκέσει περίπου πέντε χρόνια, ενώ θα απασχοληθούν τις περιόδους αιχμής των κατασκευαστικών εργασιών περισσότερα από 2.000 άτομα.

Στον 100ό όροφο και σε ύψος 400 μέτρων θα υπάρχει εστιατόριο και παρατηρητήριο.

Για τους χώρους αυτούς θα υπάρχει ξεχωριστός ανελκυστήρας. Εκτός όμως από τα διαμερίσματα και τα γραφεία που θα διαθέτει ο νέος αυτός ουρανοξύστης, θα υπάρχει γυμναστήριο με πισίνα, παιδότοποι, καφετέριες και καταστήματα. Ο προϋπολογισμός του έργου αναμένεται να φθάσει τα 30 δισ. ρούβλια.

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / TASS.