5 Ιούλιος 2019, 13:58 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούλιος 2019, 13:44

Συντετριμμένη η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας από το θάνατο του Κυριάκου Καραγκιοζίδη

  • Συντετριμμένη η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας από το θάνατο του Κυριάκου Καραγκιοζίδη
    Ο Κυριάκος Καραγκιοζίδης παίζει ποντιακή λύρα στα παιδιά της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας (φωτ.: Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας)
  • Συντετριμμένη η Εύξεινος Λέσχη Χαρίεσσας από το θάνατο του Κυριάκου Καραγκιοζίδη

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ευξείνου Λέσχης Χαρίεσσας, σήμερα έφυγε από τη ζωή ο κατασκευαστής παραδοσιακών μουσικών οργάνων Κυριάκος Καραγκιοζίδης, σε ηλικία 83 χρονών.

Ο εκλιπών είχε επισκεφτεί πολλές φορές τα παιδιά του συλλόγου και τους μετέφερε τις γνώσεις και την αγάπη του για την ποντιακή λύρα.

Το ΔΣ της Λέσχης αναφέρει για τον Κυριάκο Καραγκιοζίδη: «Δάσκαλος αλλά και πατέρας του συλλόγου μας... Ο άνθρωπος που με τις αφηγήσεις και τα διδάγματά του χάραξε μια νέα πορεία στους νέους ανθρώπους, και ιδιαίτερα σε αυτούς που ασχολούνται με την παράδοση».

Ο Κυριάκος Καραγκιοζίδης κατοικούσε στο Αγγελοχώρι Ημαθίας, και με δική του πρωτοβουλία ίδρυσε το Σύλλογο Προστασίας Περιβάλλοντος Ειρηνούπολης, Αγγελοχωρίου και Περιχώρων. Το σωματείο αυτό κατάφερε να φυτέψει, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 1.500 δένδρα, μετατρέποντας σκουπιδότοπους σε δάση.


(Βίντεο: Αληθινά Σενάρια)

«Σύσσωμη η Εύξεινος Λέσχη εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της σε όλη την οικογένεια και τους οικείους του. Οι μουσικές από τις λύρες σου, θείε Κυριάκο, θα είναι "οδηγοί" στη ζωή μας πάντα» καταλήγει η ανακοίνωση.