5 Ιούλιος 2019, 16:00 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Ιούλιος 2019, 12:00

Η Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών αφιερώνει παραστάσεις στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων

  • Η Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών αφιερώνει παραστάσεις στα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων
    Ανοιχτό Θέατρο της Κρήνης (Φωτ.: patrasevents.gr)

Η Θεατρική Ομάδα Εργαζομένων Πανεπιστημίου Πατρών (ΘΟΕΠΠ), στο πλαίσιο δράσεων για τα 100 χρόνια από τη Γενοκτονία των Ποντίων, ανεβάζει το έργο Μάνα μου, Ελλάς το διήμερο 13 και 14 Ιουλίου (ώρα 21:30), στο Ανοιχτό Θέατρο της Κρήνης στην Πάτρα. Η παράσταση συμπεριλαμβάνεται στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Πολιτιστικά 2019» του Πανεπιστημίου Πατρών.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΘΟΕΠΠ οι δύο παραστάσεις (που θα έχουν ελεύθερη είσοδο) αφιερώνονται σε όλους αυτούς που έζησαν «μέσα στη θύελλα».

Το ευαίσθητο θέμα της προσφυγιάς και της μετανάστευσης θα παρουσιάσουν δεκατρείς ερασιτέχνες ηθοποιοί, ενώ συμμετέχουν και οι καλλιτέχνες Άννυ Ονουφρίου και Σάκης Παπαδημητρίου, οι οποίοι μέσα από ένα μουσικό οδοιπορικό με τις ερμηνείες, τις μελωδίες και τα τραγούδια τους θα μεταφέρουν τους θεατές πίσω στο χρόνο, σε στιγμές χαράς και λύπης από τη Σμύρνη που παραδόθηκε στις φλόγες.

Στο χώρο του Θεάτρου της Κρήνης θα υπάρχει και έκθεση φωτογραφικού υλικού της εποχής, την οποία έχει επιμεληθεί ο Ανδρέας Νικολόπουλος.