5 Ιούλιος 2019, 08:10 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούλιος 2019, 17:28

Καιρός: Υποχωρεί στα βόρεια η ζέστη, σποραδικές καταιγίδες

  • Καιρός: Υποχωρεί στα βόρεια η ζέστη, σποραδικές καταιγίδες
    (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Συμέλα Παντζαρτζή)

Πτώση κατά 3 με 4 βαθμούς θα σημειώσει σήμερα η θερμοκρασία στα βόρεια, αλλά στα νότια θα παραμείνει σε υψηλά επίπεδα. Αρχικά στη Μακεδονία και τη Θράκη και βαθμιαία στη βόρεια Θεσσαλία αναμένονται όμβροι και σποραδικές καταιγίδες· τα φαινόμενα πιθανώς να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο ανατολικό Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της ΕΜΥ:  

Στην Αττική γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 22 έως 36 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αρχικά γενικά αίθριος καιρός. Βαθμιαία, όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από αργά το βράδυ. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το μεσημέρι-απόγευμα νότιοι με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 19 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αρχικά γενικά αίθριος καιρός, βαθμιαία, όμως, θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν όμβροι και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανώς στη Μακεδονία να είναι πρόσκαιρα ισχυρά. Βελτίωση το βράδυ. Οι άνεμοι ανατολικοί 3 με 5, από το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 19 έως 34 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιουνίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους ή μεμονωμένες καταιγίδες στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 20 έως 37 και κατά τόπους στη Δυτική Στερεά έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλία αρχικά αίθριος καιρός όμως από τις μεσημβρινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και σποραδικές καταιγίδες που πιθανώς στα βόρεια τμήματα να είναι πρόσκαιρα ισχυρές. Σε ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικούς όμβρους στα ορεινά. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά μέχρι το απόγευμα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 37 και κατά τόπους 38 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 32 και στην Κρήτη μέχρι 35 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και τοπικά κατά τη διάρκεια της ημέρας έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.