4 Ιούλιος 2019, 16:14 - Τελευταία Ενημέρωση: 4 Ιούλιος 2019, 14:29

Ο Αλέξης Παρχαρίδης μιλά στο Pontos News για τον νέο του δίσκο «Ύψωμαν»

  • Ο Αλέξης Παρχαρίδης μιλά στο Pontos News για τον νέο του δίσκο «Ύψωμαν»
    Το εξώφυλλο του CD

Μόλις κυκλοφόρησε ο νέος δίσκος του Αλέξη Παρχαρίδη Ύψωμαν, με τον καταξιωμένο λυράρη Ιωάννη Σανίδη, στον οποίο συμμετέχουν και πολλά νέα παιδιά. «Είμαι ευγνώμων που μετά από δεκατέσσερα ολόκληρα χρόνια παρουσιάζω τη νέα μου δισκογραφική δουλειά για την οποία συνεργάστηκαν πολλοί αγαπημένοι μου άνθρωποι» αναφέρει στο pontos-news.gr ο Αλέξης Παρχαρίδης.

Στο νέο CD εμπεριέχονται 12 ολοκαίνουργια τραγούδια σε ύφος καθαρά παραδοσιακό.

«Τους στίχους των τραγουδιών έχουν γράψει, εκτός από εμένα, νέα παιδιά. Με αυτόν τον τρόπο θέλαμε να δώσουμε βήμα στους νέους που αγαπούν την ποντιακή παράδοση, και έναυσμα να ανοίξουν τα φτερά τους και να διανθίσουν στο μέλλον την παραδοσιακή μουσική μας» τόνισε ο Αλ. Παρχαρίδης. Τα μισά τραγούδια του δίσκου έγραψε ο τραγουδιστής, ενώ τα υπόλοιπα ο Μάκης Πετρίδης, η Λένα Σιαμίδου, ο Σάββας Τσενεκίδης και Κωνσταντίνος Καρακασίδης.

«Δίγω σε τον Παράδεισό μ’»
Ένα από τα τραγούδια έχει μεγάλη συναισθηματική αξία για τον μουσικό, καθώς το έγραψε αποκλειστικά για τον γιο του, Θανάση. «Επειδή δεν ξέρω αν θα υπάρξει και άλλη δισκογραφική δική μου δουλειά, έγραψα ένα τραγούδι για τον γιο μου, το "Τρίτσο" μου (παρατσούκλι). Ο τίτλος του είναι "Δίγω σε τον Παράδεισό μ’"» εκμυστηρεύεται στο pontos-news.gr.


(Βίντεο: Radio Trapezounta Boston)

Συνεργάζονται οι μουσικοί Γιάννης Σανίδης (λύρα), Γιάννης Πολυχρονίδης (νταούλι), Νίκος Σιδηρόπουλος (λαούτο), Μιχάλης Σιώπης (κλαρίνο, ζουρνάς), Γιάννης Καρακαλπακίδης (κοντραμπάσο), Μίλτος Σπυριδόπουλος (ούτι) και Γιώργος Τσαϊρίδης (κρουστά), ενώ την παραγωγή και την επιμέλεια υπογράφει ο Κωνσταντίνος Καρακασίδης.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να προμηθευτούν το CD στις διάφορες καλοκαιρινές εμφανίσεις του Αλέξη Παρχαρίδη, είτε επικοινωνώντας στην επίσημη σελίδα του καλλιτέχνη στο facebook, ή σε διάφορες ψηφιακές πλατφόρμες ροής μουσικής όπως iTunes - Apple Music, Spotify, Amazon Music, Google Play Music, Deezer.

Ελένη Κάλλη