3 Ιούλιος 2019, 14:21 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2019, 14:52

Σούπερ γιαγιά μπήκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στα 82 της

  • Σούπερ γιαγιά μπήκε στο Πανεπιστήμιο Κύπρου στα 82 της
    (Φωτ.: ΚΥΠΕ)

Να μην εγκαταλείπουν τα όνειρά τους συμβουλεύει τους νέους η Δέσποινα Τσικκουρή, η 82χρονη γιαγιά που κέρδισε με το… σπαθί της μια θέση στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, στο Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφικής. Όπως είπε στην τηλεόραση του ΣΙΓΜΑ, πρόκειται για ένα όνειρο ζωής η φοίτηση στην ανώτατη εκπαίδευση, γι’ αυτό και τις τελευταίες νύχτες δεν κοιμήθηκε από την αγωνία της για τα αποτελέσματα των Παγκύπριων εξετάσεων.

Για την εισαγωγή της δεν χάρηκαν μόνο τα παιδιά και τα εγγόνια της, αλλά και οι συμμαθητές της στο φροντιστήριο, ηλικίας 17 και 18 ετών, που αν και στην αρχή την κοίταζαν επιφυλακτικά πλέον είναι φίλοι της και τη φωνάζουν «σούπερ γιαγιά».

«Πάντα ήθελα να σπουδάσω και πάντα έκανα επιμορφωτικά μαθήματα: φιλοσοφία, γαλλικά, Πρώτες Βοήθειες, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα», δήλωσε στο ΚΥΠΕ. Καθημερινά η 82χρονη διάβαζε από τις 5 έως τις 9 το πρωί, και όπως είπε το μάθημα που τη δυσκόλεψε περισσότερο είναι τα Λατινικά.

Η Δέσποινα Τσικκουρή, που μένει στα Κάτω Πολεμίδια, σκοπεύει να ζητήσει τη βοήθεια του Πανεπιστημίου για τη φοίτησή της, καθώς της είναι δύσκολο να μετακινείται στη Λευκωσία. Παρ’ όλα αυτά, όσοι τη γνώρισαν, καθηγητές και συμμαθητές, συμφωνούν ότι μπορεί να τα καταφέρει και να πάρει πτυχίο διότι είναι ένας πολύπλευρος χαρακτήρας που αγαπά τη μόρφωση.