3 Ιούλιος 2019, 13:33 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2019, 13:18

Υπόθεση Μάριου Παπαγεωργίου: Ομόφωνα ένοχοι οι κατηγορούμενοι

  • Ο Αρτέμης Σώρρας καταδικάστηκε σε κάθειρξη 6 ετών χωρίς αναστολή
    (Φωτ. αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Αλέξανδρος Μπελτές)

Χωρίς να δοθούν απαντήσεις στην οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου για το πού βρίσκεται θαμμένη η σορός του άτυχου φοιτητή ολοκληρώθηκε η δίκη στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο. Μετά από πολλές συνεδριάσεις, το δευτεροβάθμιο Κακουργιοδικείο έκρινε ομόφωνα ενόχους και τους τέσσερις κατηγορούμενους. Μάλιστα, η εισαγγελέας απέρριψε το αίτημα να αναγνωριστούν ελαφρυντικά στον 78χρονο που θεωρείται ότι είναι ο εγκέφαλος στην υπόθεση απαγωγής και δολοφονίας, τον Αύγουστο του 2012.

Η απόφαση για τον 78χρονο έγινε δεκτή με χειροκροτήματα από την οικογένεια του Μάριου Παπαγεωργίου.

Ο ηλικιωμένος κατηγορούμενος, όπως και πρωτόδικα, κρίθηκε ένοχος για τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, της αρπαγής, της απόπειρας εκβίασης και της σύστασης συμμορίας. Δύο από τους συνεργούς του κρίθηκαν ένοχοι για σύσταση συμμορίας, ενώ ο τέταρτος καταδικάστηκε για απόπειρα εκβίασης.

Η υπεράσπιση του 78χρονου, μάλιστα, επικαλέστηκε τον νέο Ποινικό Κώδικα ζητώντας το ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη και σε συνθήκες κράτησης και καθυστέρησης απονομής της δικαιοσύνης, που για πρώτη φορά εισάγεται στον Κώδικα. «Στο πρόσωπο του 78χρονου υπήρχε ροπή προς αντικοινωνική συμπεριφορά. Είχε κατ’ επίφαση σύννομο βίο. Προξένησε βαρεία προσβολή στο ύψιστο έννομο αγαθό της ανθρώπινης ζωής. Η επιβολή της εσχάτης των ποινών είναι αναγκαία και δίκαιη», είπε η εισαγγελέας Ελένη Καρκαμπούνα απορρίπτοντας το αίτημα.

Πλέον αναμένεται η αναμένεται η ανακοίνωση των ποινών, αφού το δικαστήριο αποφανθεί επί του αιτήματος όλων των κατηγορουμένων για την αναγνώριση ελαφρυντικών.