3 Ιούλιος 2019, 11:52 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2019, 11:33

Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και οι Έλληνες του Καΐρου σώζουν την Αγία Αικατερίνη του Σουέζ

  • Το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και οι Έλληνες του Καΐρου σώζουν την Αγία Αικατερίνη του Σουέζ
    (Φωτ.: Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής)

Ένωσαν τις δυνάμεις τους και τα κατάφεραν: Ο ναός της Αγίας Αικατερίνης που βρίσκεται στο Σουέζ θα γλιτώσει από την κατάρρευση χάρη στις προσπάθειες του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και της Ελληνικής Κοινότητας Καΐρου.

Πρόκειται για μια από τις σημαντικότερες ελληνικές εκκλησίες της Αιγύπτου και έχει συνδεθεί άρρηκτα με την ιστορία της παροικίας.

Η δωρεά για την αναστήλωση έγινε από τον όμιλο επιχειρήσεων Orasco του Αιγύπτιου μεγιστάνα Ναγκίμπ Σαουίρις, ο οποίος αποδεικνύει την εκτίμησή του για τον πατριάρχη Θεόδωρο, ενώ η σχετική άδεια από τις τοπικές Αρχές και υπηρεσίες εξασφαλίστηκε από την Ελληνική Κοινότητα Καΐρου.

Πριν από λίγες ημέρες τις εργασίες που γίνονται στο ναό επιθεώρησε ο πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, ο οποίος επιθυμούσε εδώ και καιρό να δει αναστηλωμένη την Αγία Αικατερίνη του Σουέζ. Τόσο ο Αλεξανδρινός προκαθήμενος όσο και ο μητροπολίτης Μέμφιδος που τον συνόδευε ενημερώθηκαν από τον μηχανικό που έχει αναλάβει το έργο και εξέφρασαν την ελπίδα να γίνουν σύντομα τα θυρανοίξια.

Gallery