14 Μάρτιος 2014, 08:30 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:28

Συναγερμός στον Ινδικό. Δορυφόρος εντόπισε σήμα από το Boeing 777 της Malaysia Airlines

  • Αγνοείται αεροπλάνο με 239 επιβαίνοντες - Χάθηκε από τα ραντάρ

Νέα τροπή στο θρίλερ με την εξαφάνιση του Boeing 777 της Malaysia Airlines φέρνει ένα ηλεκτρονικό στίγμα από δορυφόρο.

Αν και επικρατεί μεγάλη σύγχυση, τα αμερικανικά ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι ο δορυφόρος εντόπισε «ηλεκτρονικό ίχνος» του αεροσκάφους στον Ινδικό Ωκεανό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το συγκεκριμένο «σήμα» εντοπίστηκε αφότου είχε χαθεί η επαφή με το αεροσκάφος.

«Δεν υποστηρίζουμε ότι είναι σίγουρα το Boeing. Πρόκειται για ένα -αγνώστων στοιχείων- στίγμα στην οθόνη», δήλωσε ο διοικητής της μαλαισιανής πολεμικής αεροπορίας Rodzali Daud. Το άγνωστο ίχνος εντοπίστηκε στις 2.15 κατά την ημέρα της εξαφάνισης του αεροσκάφους και σε ύψος περίπου 8.900 μέτρων.

Μάλιστα, το αμερικανικό καταδρομικό Uss Kidd βρίσκεται εν πλω ώστε να ερευνήσει τη συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία αναμένεται να φτάσει τις επόμενες 24 ώρες. Ωστόσο το βρετανικό Skynews διαψεύδει όσα αναφέρθηκαν περί εντοπισμού σήματος στον Ινδικό Ωκεανό, καθώς σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι μαλαισιανές αερογραμμές δεν είχαν εγγραφεί στην ειδική υπηρεσία του συστήματος ACARS (μεταφορά δεδομένων).

Το ηλεκτρονικό αυτό σήμα παρέχει πληροφορίες προς τους τεχνικούς της εταιρείας καταγράφοντας τα στοιχεία σε μια βάση δεδομένων.

Οι διεθνείς εταιρείες χρησιμοποιούν αυτό το σύστημα περισυλλογής στοιχείων σε κάθε πτήση βοηθώντας με τον τρόπο αυτό τους μηχανικούς να επιλύσουν τυχόν προβλήματα.

Οι αναλύσεις αυτές μεταφέρονται μέσω δορυφόρων κατά τη διάρκεια της πτήσης.

Η αεροπορική εταιρεία έχει επιβεβαιώσει πολλές φορές ότι το συγκεκριμένο αεροσκάφος διέθετε το ειδικό σύστημα μετάδοσης (ACARS). 

Πηγή: zougla.gr