3 Ιούλιος 2019, 08:24 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2019, 07:58

Εκλογές 2019: Μετακινήσεις χωρίς διόδια, εκπτώσεις στα εισιτήρια

 • Εκλογές 2019: Μετακινήσεις χωρίς διόδια, εκπτώσεις στα εισιτήρια
  (Φωτ.: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Παντελής Σαΐτας)

Δωρεάν διέλευση από τους σταθμούς διοδίων και μειωμένες τιμές στα εισιτήρια αεροπλάνων, πλοίων, τρένων και υπεραστικών λεωφορείων θα έχουν οι αντιπρόσωποι της δικαστικής Αρχής (και οι πολίτες στα διόδια) για τις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής. Συγκεκριμένα, το υπουργείο Εσωτερικών κάνει γνωστό ότι οι διελεύσεις επιβατικών ΙΧ και δικύκλων οχημάτων θα γίνονται δωρεάν, χωρίς την καταβολή διοδίων, σε όλους τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Το ίδιο ισχύει και για τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου.

Ειδικότερα:

 • Από την Πέμπτη στις 10:00 έως και τη Δευτέρα 8 Ιουλίου η διέλευση επιβατικών ιδιωτικής χρήσης των δικαστικών αντιπροσώπων θα χωρίς καταβολή διοδίων.
 • Δωρεάν διέλευση θα πραγματοποιείται και από τους πολίτες από το Σάββατο το μεσημέρι έως και τη Δευτέρα στις 8 το πρωί.

Επίσης, μετά από αίτημα των υπουργείων Εσωτερικών, Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Υποδομών και Μεταφορών και Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, θα παρέχεται έκπτωση στην τιμή του κανονικού εισιτηρίου, πλοίων, τρένων, υπεραστικών λεωφορείων και πτήσεων της Aegean Airlines και της Olympic Air, με βάση τις παρακάτω αποφάσεις των εταιρειών:

 • Η αεροπορική εταιρεία Aegean και Olympic Air, προσφέρει ειδικό ναύλο 45 ευρώ ανά διαδρομή (συν τους φόρους αεροδρομίων και λοιπές χρεώσεις) για όλο το εσωτερικό δίκτυό της, για τις αεροπορικές μετακινήσεις των δικαστικών αντιπροσώπων που θα πραγματοποιηθούν για την άσκηση των καθηκόντων τους κατά τις επικείμενες εκλογές. Στην τιμή περιλαμβάνεται μια χειραποσκευή μέχρι 8 κιλά.
 • H TΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε την παροχή έκπτωσης 30% στις τιμές των κανονικών εισιτηρίων, για ταξίδι απλής μετάβασης στους εκπροσώπους της δικαστικής Αρχής, εφόρων, γραμματέων και δικαστικών αντιπροσώπων για τη μετάβασή τους από τον τόπο διαμονής τους στο τόπο εκτέλεσης των καθηκόντων τους. Για τον ίδιο σκοπό, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα χορηγεί την ίδια έκπτωση (30%) επί των κανονικών τιμών των εισιτηρίων για απλή μετάβαση ή επιστροφή και για όσους πολίτες ταξιδέψουν σιδηροδρομικά. Η έκπτωση θα χορηγείται με απλή επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας, διαβατηρίου ή άλλου νομιμοποιητικού εγγράφου.
 • Η Πανελλαδική Ομοσπονδία Αυτοκινητιστών Υπεραστικών Συγκοινωνιών απευθυνόμενη στα ΚΤΕΛ ζήτησε τη χορήγηση έκπτωσης επί της τιμής των εισιτηρίων για τη μετακίνηση των αντιπροσώπων της δικαστικής Αρχής, εφόρων και ψηφοφόρων. Η Ομοσπονδία των ΚΤΕΛ ανταποκρίθηκε θετικά με έκπτωση 25% στα κανονικά εισιτήρια για υπερνομαρχιακές μετακινήσεις καθώς και για την έκδοση εισιτηρίων μετ’ επιστροφής.
 • Οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αποφάσισαν την παροχή έκπτωσης στις τιμές των κανονικών εισιτηρίων για τη μετάβαση των εκπροσώπων της δικαστικής Αρχής, εφόρων, γραμματέων και δικαστικών αντιπροσώπων, καθώς και την παροχή έκπτωσης για τη μεταφορά των οχημάτων τους, στο σύνολο σχεδόν των προορισμών.


(Φωτ.: Flickr / trawets1)

Ειδικότερα, θα ισχύουν τα εξής:

 • Η κοινοπραξία πλοίων Anes Ferries (δρομολόγια από Βόλο προς Σποράδες), παρέχει δωρεάν μετακίνηση στους αντιπροσώπους της δικαστικής Αρχής.
 • Η κοινοπραξία Triton Ferries στα δρομολόγια των Ε/Γ-Ο/Γ ΠΟΡΦΥΡΟΥΣΑ και ΙΟΝΙΣ (Πειραιά, Νεάπολη, Κύθηρα, Αντικύθηρα, Κίσσαμο, Γύθειο) παρέχει δωρεάν μετακίνηση στους εκπροσώπους της δικαστικής Αρχής.
 • Οι κοινοπραξίες Blue Star Ferries (Blue Star Ferries & Hellenic Seaways) και ΑΝΕΚ LINES – SUPERFAST παρέχουν έκπτωση 50% στις μετακινήσεις των εκπροσώπων καθώς και έκπτωση 20% στα αυτοκίνητά τους.
 • Η εταιρεία Μινωϊκές Γραμμές χορηγεί έκπτωση 30% στα εισιτήρια και τη μετακίνηση των ΙΧ.
 • Η εταιρεία Αιγαίον Πέλαγος στα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΠΡΕΒΕΛΗΣ παρέχει έκπτωση 50% στα ατομικά εισιτήρια, καθώς και έκπτωση 20% στη μεταφορά των ΙΧ.
 • Η εταιρεία Fast Ferries στα δρομολόγια του Ε/Γ-Ο/Γ ΘΕΟΛΟΓΟΣ Π και ΦΑΣΤ ΦΕΡΡΙΣ ΑΝΔΡΟΣ (Ραφήνα, Άνδρο, Τήνο, Μύκονο) προσφέρει έκπτωση 30% στα ατομικά εισιτήρια και έκπτωση 20% στα εισιτήρια των οχημάτων.
 • Η Κοινοπραξία Levante Ferries Group (Ζάκυνθο, Κυλλήνη, Κεφαλονιά)παρέχει δωρεάν μετακίνηση στους αντιπροσώπους της δικαστικής Αρχής και στους εφόρους τους.
 • Η κοινοπραξία πλοίων Σαρωνικού (Αίγινα, Αγκίστρι, Μέθανα, Πόρο) ενέκρινε την χορήγηση έκπτωσης 50% στους ναύλους των δικαστικών αντιπροσώπων.
 • Η εταιρεία Aegean Speed Lines SPEED LINES (Πειραιά, Σέριφο, Σίφνο, Μήλο) παρέχει έκπτωση 30% στα ατομικά εισιτήρια.