3 Ιούλιος 2019, 08:02 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2019, 08:09

Καιρός: Καύσωνας με 40άρια από σήμερα

  • Ζέστη την Τετάρτη, με τον υδράργυρο ακόμα και στους 39 βαθμούς
    (Φωτ.: EPA / Zoltan Balogh)

Τις θερμές αέριες μάζες που δυσκόλεψαν τους κατοίκους της δυτικής Ευρώπης… υποδέχεται από σήμερα η Ελλάδα. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα κυμανθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα φτάνοντας κατά τόπους τους 39 με 40 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν μέχρι 5 μποφόρ.

Αναλυτικά η πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας:

Στην Αττική ο καιρός θα είναι αίθριος. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 με 4 και πρόσκαιρα το πρωί στα ανατολικά βόρειοι μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 24 έως 37 βαθμούς Κελσίου. Στα παραθαλάσσια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 μποφόρ και η θερμοκρασία από 23 έως 38 βαθμούς Κελσίου.

Σε Μακεδονία και Θράκη αναμένονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι μεταβλητοί 3 και βαθμιαία στα ανατολικά βορειοανατολικοί μέχρι 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 21 έως 39 και κατά τόπους 40 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Ήπειρο, νησιά Ιονίου, δυτική Στερεά και δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια. Οι άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 37 και στην Ήπειρο και τη δυτική Στερεά έως 39 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο η ελάχιστη κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο γενικά αίθριος καιρός, και πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη Θεσσαλία. Οι άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4 και στα ανατολικά τοπικά 5 μποφόρ και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 39 και κατά τόπους στη Θεσσαλία και τη Στερεά 40 βαθμούς Κελσίου.

Σε Κυκλάδες και Κρήτη αίθριος καιρός και άνεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 22 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου αίθριος καιρός και άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 στα νότια δυτικοί πρόσκαιρα μέχρι 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.