2 Ιούλιος 2019, 18:40 - Τελευταία Ενημέρωση: 2 Ιούλιος 2019, 16:52

Η Δίωξη Ναρκωτικών κατέσχεσε 83 κιλά ηρωίνης σε επιχείρηση στα Πατήσια

  • Η Δίωξη Ναρκωτικών κατέσχεσε 83 κιλά ηρωίνης σε επιχείρηση στα Πατήσια

Πολύ μεγάλη ποσότητα (83 κιλά) ηρωίνης κατασχέθηκε σε επιχείρηση της Δίωξης Ναρκωτικών για την εξάρθρωση διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης ναρκωτικών. Η εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούνταν στην εισαγωγή από την Τουρκία, αποθήκευση και περαιτέρω διακίνηση μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης εντός της επικράτειας και διαμετακόμιση σε χώρες της Ευρώπης. Συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, μέλη της οργάνωσης, ενώ ταυτοποιήθηκε και αναζητείται 25χρονη ημεδαπή συνεργός τους.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε μετά από συστηματική έρευνα και αξιοποίηση πληροφοριών για εισαχθείσα στην ελληνική επικράτεια μεγάλη ποσότητα ηρωίνης, προερχόμενης από την Τουρκία, και σε συνεργασία με το Γραφείο DEA της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα. Στο πλαίσιο της έρευνας, και ύστερα από εξακριβώσεις χώρων, στοιχείων ατόμων και δημιουργίας profile, επιτεύχθηκε ο εντοπισμός των μελών της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και ο χώρος που χρησιμοποιούνταν για την απόκρυψη-αποθήκευση των ναρκωτικών.

Έπειτα από αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε χθες (1η Ιουλίου 2019) το απόγευμα στα Πατήσια, με τη συνδρομή και αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (ΕΚΑΜ) της Ελληνικής Αστυνομίας, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί, ηλικίας 47 και 49 ετών, μέλη της οργάνωσης. Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολική ποσότητα ηρωίνης βάρους 82 κιλών και 724 γραμμαρίων, συσκευασμένη ως εξής:

  • σε 35 χάρτινα κουτιά υποδημάτων, εντός των οποίων υπήρχαν 56 πλαστικές συσκευασίες, αεροστεγώς σφραγισμένες, συνολικού μικτού βάρους 55 κιλών και 575 γραμμαρίων και
  • σε 56 νάιλον συσκευασίες, συνολικού μικτού βάρους 27 κιλών και 149 γραμμαρίων.

Η αξία των κατασχεθεισών ποσοτήτων ηρωίνης, στην παράνομη αγορά, υπερβαίνει το ποσό των 1.650.000 ευρώ.

Κατασχέθηκαν ακόμα χρήματα και κινητά τηλέφωνα, ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.