3 Ιούλιος 2019, 15:55 - Τελευταία Ενημέρωση: 3 Ιούλιος 2019, 09:34

Θεμελιώθηκε η Εστία Ιώνων, η κιβωτός μνήμης των Μικρασιατών, στη Νέα Ιωνία Βόλου (βίντεο)

  • Θεμελιώθηκε η Εστία Ιώνων, η κιβωτός μνήμης των Μικρασιατών, στη Νέα Ιωνία Βόλου (βίντεο)
    (Φωτ.: thenewspaper.gr)

Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 30 Ιουνίου η τελετή για τη θεμελίωση του κτηρίου των Ιώνων στη Νέα Ιωνία Βόλου, από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κωνσταντίνο Αγοραστό.

Στην καρδιά των προσφυγικών, το κτήριο αυτό θα αποτελέσει κιβωτό μνήμης των Μικρασιατών της Νέα Ιωνίας.

«Συγχαρητήρια στον ακούραστο Σύλλογο των Ιώνων που κρατάει ζωντανές τις μνήμες και θέλουν να μεταλαμπαδεύσουν όλο τον πολιτισμικό και ιστορικό πλούτο στις επόμενες γενιές. Εμείς στην Περιφέρεια νιώσαμε αυτό το όνειρο, τους ευχαριστούμε που το μοιραστήκαμε και καταφέραμε με ισχυρή βούληση να θεμελιώνουμε σήμερα την κιβωτό της ιστορίας και του πολιτισμού. Ξεπεράσαμε προβλήματα, επιταχύναμε διαδικασίες, αναπτύξαμε συνέργειες. και με διασφαλισμένη χρηματοδότηση, το έργο άρχισε να υλοποιείται και θέλουμε να πιστεύουμε πως θα το εγκαινιάσουμε για να το αποδώσουμε εκεί που το οφείλουμε» ανέφερε στο λόγο του ο Κ. Αγοραστός. Η πρόεδρος της Πολιτιστικής Εστίας «Ίωνες» Άννα Πετσιάβα-Παπανικολάου έκανε λόγο για μια μέρα ιστορικής σημασίας.

Την τελετή αγιασμού τέλεσε ο μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος.


(Βίντεο: astraTV)

Το κτήριο θα φιλοξενήσει όλες τις δραστηριότητες των Ιώνων και θα είναι συνολικού εμβαδού 512 τ.μ., ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 820.000 ευρώ.