1 Ιούλιος 2019, 18:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούλιος 2019, 17:47

Ο PepperEscu, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που εργάζεται σε πολυεθνική

  • Ο PepperEscu, το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που εργάζεται σε πολυεθνική
    (Φωτ.: CBRE)

Το όνομά του είναι PepperEscu και είναι το πρώτο ανθρωποειδές ρομπότ που εργάζεται σε μία από τις μεγαλύτερες πολυεθνικές μεσιτικές εταιρείες, την CBRE. Ο PepperEscu συνεργάζεται με τους 160 συναδέλφους του, εξυπηρετεί επισκέπτες και παράλληλα... νοιάζεται και για τη δική του επαγγελματική καριέρα.

Σύντομα, όπως γράφουν τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, και άλλα αντίστοιχα ρομπότ θα εξυπηρετούν και τους επισκέπτες δεκάδες άλλων κτηρίων-γραφείων που διαχειρίζεται η συγκεκριμένη πολυεθνική, ενώ πρόσφατα ο PepperEscu ήταν ομιλητής και σε συνέδριο ακινήτων με 300 συμμετέχοντες!

«Είναι ένα πολυσύνθετο ρομπότ, αλληλεπιδρά με τους πελάτες, κουνάει τα χέρια, το κεφάλι και το σώμα του, ενώ έχει και λογισμικό αναγνώρισης προσώπων» εξηγεί η Άνα-Μαρία Στάνκου από την εταιρεία Bucharest Robots, μία από τις startup που δραστηριοποιούνται στο χώρο, ενώ ο διευθυντής του αρμόδιου τμήματος της CBRE Romanhia, Αλεξάντρου Μπόγκιου, επισημαίνει πως ο PepperEscu μπορεί να απαντήσει σε ερωτήσεις, να παρέχει πληροφορίες για το κτήριο και τις παρεχόμενες υπηρεσίες ή τις εκδηλώσεις που πρόκειται να διοργανωθούν.

Η ανάπτυξη των ρομπότ στη Ρουμανία δεν σταματά στις πολυεθνικές εταιρείες.

Ήδη υπάρχουν εταιρείες startup που προσφέρουν ρομπότ για επιχειρήσεις, όπως το Ε-5CU, που έχει σχεδιαστεί για να λειτουργεί σε πολυσύχναστους χώρους, βοηθώντας τους πολίτες, απαντώντας σε ερωτήσεις και δείχνοντας προωθητικό υλικό. Μάλιστα «θυμάται» και όσους ήρθαν σε επαφή μαζί του...

  • Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ / Ε.Σ.