1 Ιούλιος 2019, 11:04 - Τελευταία Ενημέρωση: 1 Ιούλιος 2019, 11:18

Αυλαία σήμερα για τον 23ο Ακριτικό Κύκλο με δυνατό ποντιακό γλέντι (βίντεο)

  • Από το ποντιακό γλέντι του Σαββάτου 29 Ιουνίου (βίντεο: Νίκος Αλβανούδης)

Ο 23ος Ακριτικός Κύκλος, μια από τις σημαντικότερες εκδηλώσεις πολιτισμού στη βόρεια Ελλάδα που συγκεντρώνει μαζικά τους κατοίκους της συμπρωτεύουσας και των γύρω περιοχών, σήμερα ρίχνει αυλαία. Τη διοργάνωση των πενθήμερων γιορτών έχει ο Σύλλογος Ποντίων Σταυρούπολης «Ακρίτες του Πόντου», υπό την αιγίδα του υπουργείου Εσωτερικών (υφυπ. Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Παύλου Μελά και της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος.

Από το χώρο του πρώην στρατοπέδου Παύλου Μελά, όλες αυτές τις ημέρες, έχει περάσει πληθώρα χορευτικών συγκροτημάτων και μουσικών.

Σήμερα οι εκδηλώσεις κορυφώνονται με συναυλία του μουσικού εργαστηρίου των «Ακριτών του Πόντου» Σταυρούπολης, και παράσταση από το μεγάλο χορευτικό του σωματείου. Θα ακολουθήσει ποντιακό γλέντι που θα κλείσει πανηγυρικά τη διοργάνωση. Συμμετέχουν: Μπάμπης Ιορδανίδης και Κυριάκος Τριανταφυλλίδης στο τραγούδι, Δημήτρης Παπαδόπουλος και Γιώργος Μωυσιάδης στη λύρα, Κώστας Ζωής και Γιώργος Ψωμιάδης στο νταούλι, Άκης Γεωργιάδης στο αρμόνιο και Δημήτρης Παπαδόπουλος στο αγγείο.


Ο Θεόφιλος Πουταχίδης την Πέμπτη 27 Ιουνίου (βίντεο: Νίκος Αλβανούδης)


«Χαρά έν' τα στεφανώματα» τραγουδά ο Αναστάσιος Καζαντζίδης την Παρασκευή 28 Ιουνίου (βίντεο: Ν. Αλβανούδης)

Εκδηλωσεις