13 Μάρτιος 2014, 10:20 - Τελευταία Ενημέρωση: 5 Σεπτέμβριος 2014, 19:28

Η Τουρκία εκτός ελέγχου. Δύο νεκροί στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του 15χρονου

  • Η Τουρκία εκτός ελέγχου. Δύο νεκροί στις διαδηλώσεις για τον θάνατο του 15χρονου

Εκτός ελέγχου η κατάσταση στην Τουρκία με ένα νεαρό 22 ετών κι έναν αστυνομικόν να είναι τα νέα θύματα της βίας, με αιτία το θάνατο του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που είχε τραυματιστεί τον Ιούνιο από δακρυγόνο κατά τις διαδηλώσεις στο πάρκο Γκεζί. 

Ακόμη μια μέρα επεισοδίων και βίας στην Τουρκία, που μετά τις αποκαλύψεις για την εμπλοκή ακόμη και του ίδιου του Ερντογάν στο σκάνδαλο διαπλοκής, κλονίζεται από μεγάλες διαδηλώσεις. Αιτία ο θάνατος του 15χρονου Μπερκίν Ελβάν, που βρισκόταν τους τελευταίους μήνες σε κώμα. Είχε τραυματίσει τον περασμένο Ιούνιο, όταν έφυγε από το σπίτι του για να πάρει ψωμί αλλά "έπεσε" πάνω σε επεισόδια στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για το πάρκο Γκεζί. 

Το βράδυ της Τετάρτης, πολλές πόλεις της Τουρκίας έγιναν ξανά πεδίο συγκρούσεων. Απολογισμός δυο νεκροί και δεκάδες τραυματίες. 

Στην Κωνσταντινούπολη, στην περιοχή Κουλακσίζ στο Πέρα σημειώθηκε ένοπλη συμπλοκή μεταξύ δύο ομάδων κατά την οποία σκοτώθηκε από σφαίρα ο Μπουράκ Καραμάνογλου, 22 ετών και τραυματίστηκαν άλλα δύο άτομα τα οποία δεν διατρέχουν θανάσιμο κίνδυνο.

Ο αστυνομικός έχασε τη ζωή του στην πόλη Τούντζελι εν ώρα υπηρεσίας και από καρδιακή προσβολή. Δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν το καρδιακό επεισόδιο οφείλεται στην εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων που έκανε η αστυνομία.

Πηγή: newsit.gr