30 Ιούνιος 2019, 12:45 - Τελευταία Ενημέρωση: 30 Ιούνιος 2019, 12:52

ΟΣΕΠΕ: Συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση που διακινείται στοχευμένα από διάφορους αναρμόδιους

  • ΟΣΕΠΕ: Συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση που διακινείται στοχευμένα από διάφορους αναρμόδιους

Η Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη, με δελτίο Τύπου που εξέδωσε και το οποίο υπογράφουν για λογαριασμό του Διοικητικού Συμβουλίου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αναστάσιος Οσιπίδης και ο γραμματέας Χρήστος Πεχλιβανίδης, κάνει λόγο για «συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση που διακινείται στοχευμένα στο διαδίκτυο από διάφορους αναρμόδιους» και για «πρωτοβουλίες και δράσεις» που «μόνο αρνητικά αποτελέσματα» μπορούν να φέρουν στους στόχους της ΟΣΕΠΕ.

Η ΟΣΕΠΕ αναφέρει τα εξής: «Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη (ΟΣΕΠΕ), μετά την συνεχιζόμενη παραπληροφόρηση που διακινείται στοχευμένα στο διαδίκτυο από διάφορους αναρμόδιους, και η οποία έχει ως μοναδικό στόχο να βλάψει την ομαλή λειτουργία του φορέα μας, θεωρούμε υποχρέωσή μας να υπενθυμίσουμε και να τονίσουμε σε όλους όσοι διακινούν ανακριβή δελτία τύπου και μισές αλήθειες, πως την Ομοσπονδία Συλλόγων Ελλήνων Ποντίων στην Ευρώπη την εκφράζει το νόμιμο εκλεγμένο Διοικητικό Συμβούλιο.

»Αυτό απολογείται και κρίνεται μόνο μέσα στα θεσμικά του οργάνα. Όλοι οι υπόλοιποι, οι οποίοι δηλώνουν αρμόδιοι και υπεύθυνοι, δεν έχουν καμία νομική υπόσταση και κατοχύρωση. Πρωτοβουλίες και δράσεις των οποίων μόνο αρνητικά αποτελέσματα μπορούν να φέρουν στους στόχους της ΟΣΕΠΕ. Κλείνοντας, δηλώνουμε προς όλους πως θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για τους κοινούς μας στόχους. Κάτω από το "εμείς" και όχι το "εγώ". Μέσα από συλλογικές δράσεις και όχι κάτω από προσωπικές πρωτοβουλίες, που στοχεύουν μόνο σε προσωπική προβολή κάποιων.

»Καλούμε όλους όσοι αγαπούν και πιστεύουν σε αυτήν την Ομοσπονδία να συστρατευτούν μαζί μας και να προστατέψουν πρώτα από όλα το κοινό μας σπίτι που είναι η ΟΣΕΠΕ, όπως επίσης την ιστορία, τους στόχους και τα κοινά οράματα που συλλογικά έχουμε βάλει ως στόχους».